BMW M6 Cabrio F12

BMW M6 Cabrio F12

BMW je predstavljanjem kabrio izvedbom potpuno otkrio model M6. Kupe izvedbu službeno je predstavio u Ženevi, a kabrio izvedbu BMW predstavio jučer na salonu automobila u New Yorku čija.

Ovaj sportski kabriolet pokreće 4.4-litreni V8 motor, čija snaga se prenosi preko svi točkova sa sedmo-stepenim M-DCT mjenjača. Ovaj model raspolaže sa ergelom od 560 KS i 680 Nm okretnog momenta. Kako bi se snaga kvalitetno prenijela na podlogu BMW je dizajnirao posebne felge agresivnog dizajna.

Kako bi se poboljšale ukupne performanse automobila BMW je na ovom modelu vrata i poklopac motora izradio od aluminija, prednji bočni panele od termo-plastike, a vrata prtljažnika i pokrov krova od staklo-plastičnog kompozitnog materijala poznatog kao SMC. Sve ovo je rezultiralo da BMW-u M6 kabrio do 100 km/h ubrzava za 4.1 sekunde, a maksimalna brzina je 250 km/h.

Na novom BMW M6 kabriolet tu su i novi branici, novi stražnji difuzor sa otvorima za dvostruke ispušne cijev smještene na krajevima branika. Prednji dio krasi nova maska sa “M6” značkom i širim lukovima točkove. Putnike u krivinama će dobro držati nova sportska sjedala, a tu je i novi upravljač, instrument ploča, M ručica mjenjača i pregršt karbonskih umetaka. Kad je riječ o mehaničkim razlikama tu je i posebno pripremljeni ovjes, servo sistem i jači kočioni sistem.

Kategorije: Noviteti