Ford Galaxy – Nova generacija sa više prostora

Ford Galaxy 2015 01

Ford Galaxy – Nova generacija sa više prostora

Ford je objavio fotografije i neke tehničke detalje nove generacije modela Galaxy, koji zadržava prostranost i funkcionalnost, te donosi nove stilske detalje preuzete sa modela S-MAX.

Dizajnerski, novi Galaxy nema značajnih odstupanja u odnosu na aktuelnu generaciju, ali je moderniziran u skladu sa ostalim Fordovim modelima. Postavljen je na platformu koju dijeli sa modelima Mondeo i S-MAX, a osigurava dovoljno prostora za 7 putnika, uključujući i one u trećem redu sjedišta.

Ford Galaxy 2015 02

U Ford-u posebno ističu da se sjedišta lako preklapaju, čime se dobija ravna podnica i dodatni tovarni prostor, kao i činjenicu da putnici koji sjede u drugom i trećem redu, sada imaju više prostora i za noge i za glavu. Kupci će na raspolaganju imati izbor od 6 pogonskih agregata; dva benzinska i 4 dizelaša.

Benzinsku ponudu čine 1.5 EcoBoost sa 160 KS i 2.0 EcoBoost sa 240 KS. Ponuda dizel motora je bogatija, a čine je 2.0 TDCi u verijama sa 120, 150 i 180 KS, dok je u vrhu ponude 2.0 TDCi bi-turbo motor sa 210 KS i 450 Nm okretnog momenta.

Ford Galaxy 2015 03

Svi motori u ponudi zadovoljavaju Euro 6 norme i standardno su opremljeni stop/start sistemom. Također, poznato je da će nova modelska generacija nuditi izuzetno bogat izbor standardne opreme i opcija, kao i veliki broj elektronskih pomagala za veću sigurnost i viši nivo komfora.

Model je najavljen za 2016. godinu, iako datum nastupa i početka prodaje, kao ni cijene i tržišna strategija nisu objavljeni.

Ford Galaxy 2015 04

Kategorije: Noviteti