Nova limuzina – Kia K9

Nova limuzina – Kia K9

Kia je danas pokazala prve zvanične fotografije svoje nove prestižne limuzine, čija prodaja uskoro počinje na domaćem južnokorejskom tržištu. Iako su model nedavno u obliku crteža predstavili s kodnim imenom ‘KH’, iz kompanije javljaju da će se na domaćem tržištu zvati ‘K9,’ dok ime za ostala tržišta i sam datum početka prodaje još nisu poznati.

K9 je prva Kijina limuzina s pogonom na zadnje točkove. Vozilo naglašava ‘najbolje od najboljeg’ što Kia trenutno može ponuditi na području dizajna, voznih osobina i najnovijih tehnologija, a spada među one Kijine modele čiji dolazak se očekuje s najvećim nestrpljenjem.

K9 je nastavak ‘K’ serije putničkih vozila, koju još čine limuzine K5 (Optima izvan Koreje) i K7 (Cadenza). Slovo ‘K’ ne predstavlja samo Koreju, nego i grčku riječ ‘Kratos’ (moćan, dominantan i vladar) i englesku riječ ‘Kinetic’ (aktivan, dinamičan). Limuzinski trio ‘K’ je samo još jedna potvrda Kijine odlučnosti da strankama ponudi zaista široku gamu vrhunskih limuzina, koje se na globalnom tržištu mogu pohvaliti neprestanim inovacijama i tehnološkim razvojem.

K9 nudi izgled videz ‘high-tech’ luksuzne limuzine s futurističkom i nadasve prepoznatljivom karizmom. Kijina nova uzdanica je nastavak Kijinog razvoja dizajna sa karakterističnom kućnom maskom motora, drskim LED farovima u stilu ‘high-tech’ luksuznih vozila i sa nekoliko klasičnih crta na velikom poklopcu motora. Gledajući prednji dio K9 nesumnjivo pokazuje svoj moćan karakter. Bočni izgled nudi jednostavnu i elegantnu, ali dovoljno prepoznatljivu liniju, dok zadnji dio karakterišu LED svjetla, kromirana ukrasna letva i u branik integrisane dvije ispušne cijevi.

Kategorije: Noviteti