Novi Citroën BERLINGO FURGON – Udoban i tehnološki opremljen

Novi Citroën BERLINGO FURGON – Udoban i tehnološki opremljen

Novi Citroën Berlingo Furgon: Udobnost gospodarskog vozila tehnološki opremljenog po vašoj mjeri! 

Klasično lako gospodarsko vozilo, Citroën BERLINGO, lansirano 1996., proizvedeno u više od 1,5 miiona primjeraka i namijenjeno poslovnim korisnicima, prepušta pozornicu trećoj generaciji nazvanoj Berlingo Furgon.

Poput verzije osobnog vozila, novi Berlingo Furgon pripada sasvim novoj generaciji u pogledu stila i opreme. Robustan i potpuno usklađen sa identitetom Marke, ima veću ponudu opreme koja pruža udobnost i modularnost. Krojen po mjeri kako bi se prilagodio svim zanimanjima, dolazi u veličinama M ili XL te ispunjava očekivanja kupaca ponudom dviju verzija nazvanih „Worker” i „Driver” koje se razlikuju po svojoj filozofiji i uporabi, podvozju, razini opreme ili oblogama.

Savršen je i učinkovit partner svim poslovnim korisnicima zahvaljujući velikom tovarnom kapacitetu, lakoći pristupa i različitim mogućnostima konfiguracije uz kabinu Extenso® ili produljenu kabinu.

Novi Citroën BERLINGO FURGON koristi novu platformu za bolje upravljanje, te veću udobnost i sigurnost. Uzburkao je svoj segment time što je opremljen s 20 tehnologija za pomoć u vožnji i 4 tehnologije za umreženost, kao i motorima najnovije generacije, kao što su novi dizelski motor 1.5 BlueHDi, benzinski motor 1.2 PureTech, ili pak automatskim mjenjačem EAT8.

Iako novi Berlingo u izvedbi osobnog vozila stiže u u prodaju krajem godine, marka Citroën danas predstavlja treću generaciju modela Berlingo u njegovoj verziji za poslovne korisnike, nazvanu novi Berlingo Furgon. Tržište za poslovne korisnike činilo je 9,7 % tržišnog udjela marke Citroën u 2017. u Evropi što je stavlja na drugo mjesto s više od 72.000 vozila. Postigao je još veću vjerodostojnost u segmentu furgona u kojem je Citroën uvijek utirao put mitskim siluetama modela 2CV, C15, Berlingo, te je u njega uveo i prvi dizelski motor, prvi teretni prostor integriran u vozilo i prva tri prednja mjesta. Novi Berlingo furgon nastao je iz te bogate baštine te označava ponovnu proizvodnju najprodavanijeg modela.

Citroën Berlingo je referentni model za poslovne korisnike u „praktičnom smislu” i ključan model svojeg segmenta na koji su se tijekom vremena primjenjivale inovacije. Od svojih početaka, u svijetu je proizvedeno više od 1,5 milijuna modela, od kojih je 1,3 milijuna u Evropi i više od 470.000 u Francuskoj.

Berlingo će 2017., kao ključan model, imati rekordnu godinu u Francuskoj s više od 27.000 registriranih vozila, što je rast od 4 % u odnosu na 2016. S već više od 8.000 registriranih vozila, što je povećanje od 25 % u prvom tromjesečju 2018., sam Berlingo danas predstavlja 40 % registriranih gospodarskih vozila marke CITROËN te je najbolje prodavano gospodarsko vozilo Marke. Vrlo ambiciozna treća generacija novog modela Berlingo Furgon, koji će se početi prodavati krajem 2018. nastavlja nizati uspjehe.