Kia predstavila novi cee'd i Sorento na bh tržištu

Kia Sorento i ceed premijera u sarajevu 2015 - 01

Kia predstavila novi cee'd i Sorento na bh tržištu

Kia je jedan od brendova koji bilježe sve bolje poslovne rezultate, kako na svjetskom, tako i na evropskom tržištu. Novi modeli cee'd i Sorento se već mogu nabaviti na tržištu, a od danas i na tržištu Bosne i Hercegovine.

Kia cee'd je jedan od najuspješnijih modela ovog proizvođača. Na tržištu se nalazi još od 2006. godine, a druga modelska generacija predstavljena je 2012. godine, pa je predstavljeni novitet zapravo facelifting aktuelnog modela. Do sada je proizvedeno preko milion primjeraka ovog vozila, a dobri rezultati zabilježeni su i na BH tržištu, gdje je prodano gotovo 1.000 ovih vozila.

Kia Sorento i ceed premijera u sarajevu 2015 - 02

Zahvaljujući dizajnerskim unaprijeđenjima, izgled je dinamičniji, a poboljšana je i aerodinamika. Najviše noviteta, ipak skriveno je u unutrašnjosti, posebno u pogledu povezivosti, što je svjetski trend među savremenim voziliima.

Ponudu čine model pro_cee'd sa 3 vrata, cee'd. Sa 5 vrata, te cee'd sw (Sporstwagon – karavanska izvedba karoserije), sa već poznatim benzinskim (1,4 i 1,6) i dizel motorima (1,4 i 1,6), sa nekoliko nivoa opreme, kao i modeli sa oznakama GT Line i GT, koji mu daju sportsaku notu.

Kia Sorento i ceed premijera u sarajevu 2015 - 03

Iako je model obnovljen i moderniziran, cijene se neće znatno razlikovati, pa će se osnovni model, pokretan benzinskim 1.4 CVVT motorom sa 100 KS i opremom LX Active, moći nabaviti već da pristupačnih 26.190 KM.

Uskoro se na BH tržištu očekuje i potpuno novi, trocilindarski 1.0 T-GDi (turbopunjeni sa direktnim ubrizgavanjem) agregat sa 100 i 120 KS, koji se hvali niskom potrošnjom goriva i emisijom CO2 od 109 g/km. Također, u Kiji su pripremili i novi DCT (mjenjač sa dvostrukim kvačilom) automatski mjenjač, koji će biti dostupan uz doplatu.

Kia Sorento i ceed premijera u sarajevu 2015 - 04

Novi Sorento u svojoj trećoj modelskoj generaciji donosi nova dizajnerska rješenja, novi stil, bolja vozna svojstva, manje buke i vibracija, te bolji kvalitet unutrašnjosti. Na ovom modelu Kia po prvi put uvodi lasersku tehnologiju zavarivanja, što ovaj model, ali čitav brend primiče premium segmentu.

Novi Sorento je od svog prethodnika duži za 95, niži za 15, te širi za 5 mm. Također, međuosovinsko rastojanje je duže za 80 mm, što obećava više prostora u kabini, ali i u prtljažniku.

Kia Sorento i ceed premijera u sarajevu 2015 - 05

Ponudu će činiti dizel motori, dok će 2,4 litreni benzinski motor sa 188 KS u BiH biti dostupan samo po posebnoj narudžbi. Budući da se radi o vrhunskom modelu, cijene ći biti tako i pozicionirane, pa će se osnovni model moći nabaviti za 69.900 KM, dok će cijena najopremljenijeg modela iznositi oko 109.000 KM.

Predstavljeni modeli us zapravo samo „uvertira“, jer iduće godine Kia najavljuje zamjenu čak 5 modela, a u 2018. godini 4 potpuno nova modela, što će ovom brendu sasvim sigurno donijeti veliki broj novih kupaca, a time i bolju poziciju na svjetskom tržištu.

Kia Sorento i ceed premijera u sarajevu 2015 - 06

Kategorije: Noviteti, Vijesti