Nova ŠKODA OCTAVIA SCOUT nudi posebne mogućnosti kao nikad do sada

Nova ŠKODA OCTAVIA SCOUT nudi posebne mogućnosti kao nikad do sada

Nova ŠKODA OCTAVIA SCOUT stigla je kao derivat pete generacije češke limuzine sa novim tehnologijama i novim mogućnostima.

Avanturistički Octavia model koji ima povišeno rastojanje od tla i zaštitne obloge na karoseriji dolazi u uobičajenoj karavanskoj izvedbi. U odnosu na klasični karavanski model ona ima za 15 mm više rastojanje od tla te kao takva pogodna je za voženje po manjim offroad avanturama.

Nova Škoda Octavia Scout donosi sve tehnološke novitete koji su predstavljeni sa osnovnim modelom, a kao što su novi motori, novi mjenjači, Matrix LED prednja svjetla, brojni sistemi pomoći za vozača, itd.

U unutrašnjosti Octavia Scout ima isti izgled kao i klasični model, ali tu su novi materijale, kolorne šeme i očekivano oznake Scout. Ovaj model je rekorder u klasi kada je u pitanju prostor u prtljažniku jer već u osnovi nudi ogromnih 640 litra.

Prethodne generacije Octavia Scout modela standardno su dolazile sa 4×4 pogonom. Bitna novina kod nove generacije je što se Scout po prvi put nudi i sa pogonom samo na prednje točkove, dok je pogon 4×4 u opciji.

Ponuda motora kreće od baznog 1.5 TSI turbo benzinca sa 150 KS, a osnovni dizelski motor čini 2.0 TDI sa 115 KS. Obje osnovne izvedbe dolaze sa ručnim mjenjačem sa šest stepeni prijenosa. Narednu stepenicu u motornoj paleti čine blage hibridne verzije motora 1.5 TSI e-TEC koji je uparen sa 7-stepenim automatskim DSG mjenjačem. Tu je i snažni 2.0 TDI EVO dizelski motor snage 200 KS sa 400 Nm okretnog momenta koji je uparen sa automatskim 7-stepenim DSG mjenjačem. Kod ove snažne dizelske verzije pogon na sve točkove je standard.

Više detalja o ovom modelu bit će poznatu početkom jula kada stigne zvanično u prodajne salone.

Kategorije: Noviteti