Novi Audi Q3 uhvaćen na testiranju

Novi Audi Q3 uhvaćen na testiranju

Audi nastavlja da priprema nove modele koje će uskoro predstaviti javnosti, a jedan od njih je novi Q3 koji je u fazi testiranja na javnim putevima.

Audi trenutno testira novi Q3 u realnim uslovima, a tokom testa uslikan je zamaskirani prototip. Novi Audi Q3 bit će postavljen na MQB platformi i trebao bi imati veće dimenzije od aktuelnog modela. Također, očekuje se da će imati oko 50 kg manju težinu što će poboljšati efikasnost motora. Povećanje dimenzija pozitivno će se odraziti na prostranost putničke kabine, ali i zapreminu prtljažnika koja bi trebala iznositi oko 400 litara.

Dizajn novog Q3 modela bit će prilagođen novim modelima koji su skoro predstavljeni, pa možemo očekivati veliku rešetku motora kao i zaoštrene linije karoserije. Novi Q3 dobit će sve aktuelne tehnološke novitete kojim raspolaže Audi, pa se očekuju LED svjetla, veliki broj asistenata za vožnju, digitalni kokpit, itd.

Paletu motora činit će već poznati, 1.5 litreni TSI motor, ali neće biti iznenađenje ako se u ponudi nađe i 1.0 litreni trocilindarski TSI motor. Nešto kasnije mogu se očekivati i sportski SQ3 i RS Q3 koje bi trebao pokretati 2.0 i 2.5 litreni TFSI motor sa snagom od preko 300 KS i 400 KS.

Novi Q3 trebao biti ponuđen i u plug-in hibridnoj i u potpuno električnoj izvedbi. Potpuno električni Q3 trebao bi imati autonomiju od oko 300 km.

Dolazak novog Q3 očekuje se krajem tekuće godine, a cijena osnovne verzije novog Q3 na Njemačkom tržištu trebala bi iznositi oko 30.000 eura.

Kategorije: Noviteti