Novi BMW X5 2013

Novi BMW X5 2013

bmw x5 spy photo 2013

Kako stvari stoje BMW će na Sajmu automobila u Frankfurtu 2013. godine predstaviti svoju treću generaciju SUV modela BMX X5.

Prema dostupnim špijunskim fotografijama BMW X5 praktično je spreman za proizvodnju. Prednji dio automobila izgleda više uspravno nego na trenutno aktuelnom modelu, usisnici zraka na masci sada su više naglašeni. Novi X5 odlikovat će veća vrata, veće međuosovinsko rastojanje te duži krov. Sve bi to u konačnici trebalo dati veći unutrašnji prostor, a postoji mogućnost verzije sa sedam sjedišta.

Unutrašnjost novog modela BMW X5 bit će još kvalitetnija, sa boljim i kvalitetnijim materijalima, najnaprednija tehnologija kojom trenutno raspolaže BMW neće zaobići ovaj model. Funkcije poput prilagodljivih amortizera, iDrive sistema i velikog LCD ekrana za povezivanje na internet, samo su neke koje će krasiti novi X5.

U ponuda motora naćiće se tako 3.0-litreni V6 dize kao i V8 benzinac, a najverovatnije u ponudi bit će i turbo-dizel motor manje zapremine i sa četiri cilindra, sličan onom kao kod modela Mercedes ML250 CDI. U ponudi naži će se i hibridna izvedba, o kojoj još nema informacija.

Očekivane cijene su od 55.000 eura.

Kategorije: Noviteti