Novi Golf GTI 7

Volkswagen Golf GTI MK7

Dolazak Volkswagen Golfa sedme generacije sve je bliži, a već smo imali priliku da vidimo neke od rendera mogućeg izgleda nove generacije Golfa. Prema pisanju CAR Magazina, novi Volkswagen Golf bit će predstavljen na Auto Salonu Geneve 2013. godine. Nakon rendera standardnog Golfa, pojavili su se i renderi GTI modela, a uz njih i neki tehnički podaci.

Novi Golf GTI bit će 30 mm bliže tlu nego trenutni model, a međuosovinski razmak biti će oko 50 mm duži. To će omogućiti više prostora za noge, a prtljažni prostor trebao bi imati maksimalnu zapreminu oko 395 litara. Golf sedme generacije neće se dizajnerski udaljiti od puta koji su utabali prethodni modeli Mk5 i Mk6, već će nastaviti u istom pravcu.


Šta je pozadina inženjeringa u novom Golfu GTI?

Kao i većina budućih modela iz Volkswagen grupacije, tako će i Golf GTI Mk7 biti izrađen na MQB platformi. Pokretat će ga novi 2.0-litarski motor sa četiri cilindra, koji će isporučivati 220 KS i 251 Nm okretnog momenta. Najbolji okretni moment ovog motora bit će dostupna već na niskih 1800 pa sve do 5200 okretaja u minuti. Novi GTI bit će izrazito brz, pa će ubrzanje od 0 do 100 km/h trajati samo 6,7 sekundi, dok će maksimalna brzina biti 250 km/h.

Tu nije kraj tehničkim novotarijama. Novi GTI dobit će i novi diferencijal, a bit će dostupan i u izvedbi BlueMotion. Model BlueMotion imat će uže gume, remapirani ECU, pa će tako u okolinu ispuštati manje štetnih plinova.

Kategorije: Noviteti