Novi Nissan Juke-R 2.0 još uzbudljiviji

Nissan Juke-R 2.0 - 01

Nissan Juke-R 2.0 još uzbudljiviji

Rođenjem Nissana Juke-R 2011. godine pojavio se prvi crossoverski superautomobil na svijetu. Taj model je nastao ugradnjom motora i pogonskog sklopa legendarnog Nissana GT-R, perjanice ponude Nissanovih sportskih automobila, u inovativni Juke. Četiri godine kasnije, Juke-R postaje još uzbudljiviji i karakter najnovijeg Jukea ističe spajanjem još više snage s odvažnijim dizajnom – predstavljamo Juke-R 2.0.

Nissan Juke-R 2.0 će svjetsku premijeru imati na uzbudljivom godišnjem Festivalu brzine u Goodwoodu u četvrtak 25. juna na Nissanovom izložbenom prostoru, a zatim će biti premješten u prostor rezervisan za superautomobile, gdje će provesti ostatak vikenda.

Posjetioci festivala u Goodwoodu te oni koji će taj spektakularan događaj pratiti ispred malih ekrana, svjedočiće dinamičnoj premijeri Nissana Juke-R 2.0 na poznatom goodwoodskom usponu tokom sva tri dana održavanja festivala, a za upravljačem će biti Jann Mardenborough, polaznik Nissanove škole GT Academy i vozač utrke 24 sata Le Mansa.

Temeljen na obnovljenom Nissanu Juke predstavljenom 2014. koji krase brojna dizajnerska i tehnička poboljšanja, Juke-R 2.0 dobio je dodatnu inekciju testosterona modela GT-R i sada razvija čak 600 KS. I dalje obojen u klasičnu mat crnu boju naziva ‘R’, Juke-R 2.0 još je mišićavija, odvažnija i snažnija inačica svojeg prethodnika.

Nissan Juke-R 2.0 - 02

Gareth Dunsmore, glavni direktor odjela za komunikacije Nissana Europa, izjavio je: „Juke-R je postao klasični crossoverski superautomobil, a nakon predstavljanja najnovijeg modela Juke prošle godine, činilo se logičnim iriginalnom Jukeu-R dodati još više snage i odvažniji dizajn. Juke-R 2.0 je savršen crossover koji čine najbolji dijelovi Nissana, prave inovacije koje ističu naše umijeće razvoja crossovera povezane s uzbuđenjem koje donosi motor superautomobila GT-R.

Juke-R 2.0 stiže na vrijeme kako bi obilježio petu godišnjicu proizvodnje Nissana Juke, najpopularnijeg europskog kompaktnog crossovera. Sa više od 600.000 prodatih primjeraka širom Europe, Juke, uz nagrađivani Qashqai i X-Trail, nastavlja isticati Nissanov status predvodnika u klasi crossovera.

Za više informacija o Nissanu Juke i njegovim dojmljivim mogućnostima personalizacije, odnosno bilo kojem drugom modelu iz Nissanove vrhunske ponude crossovera, posjetite internet stranice www.nissan.ba ili lokalnog koncesionara.

Nissan Juke-R 2.0 - 03

Specifikacije Nissana Juke-R 2.0

Juke-R se temeljio na izvornom serijskom Jukeu predstavljenom 2010. Juke-R 2.0 se temelji na novijem modelu Jukea predstavljenom 2014. koji je donio brojne značajne izmjene dizajna i tehnička poboljšanja. Jedan od novih elemenata bila je široka paleta dodataka za personalizaciju, osmišljena u skladu sa zahtjevima kupaca. Obnovljena su i prednja svjetla, LED dnevna svjetla i LED sijalice u stražnjim svjetlima, što je automobilu donijelo svježiji izgled, a u nove retrovizore smješteni su i LED pokazivači smjera. Upotrebljena je i nova Nissanova prednja maska nazvana V-motion.

Kategorije: Noviteti, Sportisti