Novi Peugeot 308 slučajno otkriven tokom testiranja

Novi Peugeot 308 - 2021

Novi Peugeot 308 slučajno otkriven tokom testiranja

Novi Peugeot 308 prolazi testiranja na javnim cestama, a jedan od prototipova fotografi su uspjeli snimiti dok je bio djelomično otkriven tokom utovara na kamion.

Prednji dio je snimljen u potpunosti, bez ikakvih zaštitnih folija pa se može vidjeti novi agresivni dizajn. Prednjim dijelom dominira potpuno nova rešetka hladnjaka i novi Peugeot logotip koji je nedavno predstavljen.

Kompletan vanjski dizajn automobila ima naglasak na sportsku notu. Tu su vitka prednja svjetla koja se ulijevaju u dnevna svjetla koja su nalik lavljim očnjacima, a što je zaštitni znak Peugeota. Automobil ima izraženu liniju ramena, a tu su i naglašena sportska udubljenja koja prolaze kroz vrata.

Novi Peugeot 308 - 2021

Zadnji dio automobila nije se mogao detaljnije fotografirati jer je bio pokriven, ali vidljiv dio zadnjeg odbojnika te dvostruke ispušne cijevi modernog dizajna.

Novi Peugeot 308 bit će uskoro predstavljen, a trebao bi biti ponuđen u asortimanu različitih motora. Očekuje se da će ga pokretati benzinski i dizelski motori, a u ponudi će biti i hibridna verzija. U ponudi će se naći i hibrida sportska verzija – Peugeot Sport Engineered, koja bi mogla imati oko 300 KS.

Novi Peugeot 308 - 2021

Kategorije: Noviteti