Opel Combo kao višenamjenski transporter

2018 Opel Combo

Opel Combo kao višenamjenski transporter

Naziv Combo već je četiri generacije, počevši od 1987., sinonim za kompaktne, višefunkcijske transportere za profesionalce.

Prva generacija bila je utemeljena na Opel Kadettu, sljedeće dvije na tada aktualnim modelima Corse, a četvrta je bila rezultat suradnje s Fiatom. Nova, peta generacija razvijena je na posve novoj arhitekturi u Grupi PSA, bez sumnje vodećoj tvrtki u Evropi kad se radi o proizvodnji i prodaji gospodarskih vozila. Stoga nije iznenađenje da se Combo vraća kao najkompetentnije vozilo na tržištu.

Mogućnost jednostavnog utovara krupnih predmeta kroz stražnja vrata sa niskim utovarnim pragom od samo 557 mm još je jedna velika prednost. Između blatobrana čak i najkraćeg Comba ima dovoljno prostora da viljuškar utovari dvije euro palete, a posvećena je pažnja i sigurnosti: šest prstena za vezanje na podu i daljnja četiri opcionalna koji se montiraju u visini sredine utovarnog prostora pomažu sve držati na mjestu.

Novost za Opel je jedna važna sigurnosna značajka – takozvani pokazatelj pretovarenosti. Nakon pokretanja motora sistem automatski mjeri masu utovarenog tereta ili pak vozač može pritiskom na gumb zatražiti od sistema utemeljenog na senzorima da izmjeri osovinsko opterećenje. Uključuje se bijela LED signalna sijalica ako teret premašuje 80 % dopuštene nosivosti. Ako je masa tereta iznad ograničenja, uključuje se narančasta signalna žaruljica s uskličnikom.

Novi Combo nudi i rješenja za transport osoba i opreme u verziji podvozja s putničkom kabinom. Ekipa od pet ljudi uključujući vozača može udobno sjediti u kabini, dok je materijal za rad sigurno smješten iza pregrade. Stražnja se klupa može preklopiti i pregrada ukloniti iza prednjih sjedišta ako je to potrebno. Otvor u pregradi osigurava da se mogu prevoziti i posebno dugački predmeti.