Novi Peugeot 301

Novi Peugeot 301

Peugeot je objavio službene fotografije svog novog automobila pod oznakom 301. Novi Peugeotov adut pod oznakom 301 trebao bi postati možda najvažniji automobil u njenoj historiji Peugeota. Peugeot 301 je kompaktna limuzina duga 4,44 metara i međuosovinskog razmaka 2,65 metara.

Peugeot 301 trebao bi privući veliki broj kupaca na svim kontinentima, a vodeći ljudi Peugeota su izjavili da je u ovaj model ugrađeno bogato iskustvo koje Peugeot posjeduje. Novi Peugeot 301 globalni je model za sva tržišta, a sa njim Peugeot namjerava povećati prodaju na postojećim, te istovremeno osvojiti i nova tržišta. Nova Peugeot limuzina duga je 4,44 metara, a ima velike prednosti ispred druge konkurencije kao što su rekordna prostornost na stražnjim sjedištima što mu omogućava međuosovinski razmak od 2,65 m. Tu je i rekordan obujam prtljažnika od 506 litara.

Kada je riječ o motorima, ponuda benzinskih i dizelskih motora zadnje generacije prilagođena je očekivanjima ciljanih tržišta, sa snagama koje kreću od 71 KS do 115 KS i ručnim, pilotiranim ili automatskim mjenjačima. Tako će se u ponudi naći 1.2-litreni VTi 52 kW (71 KS) sa ručnim ili pilotiranim mjenjačem, 1.6-litreni HDi 68 kW (92 KS) sa ručnim mjenjačem, 1.6-litrni VTi 85 kW (115 KS) sa ručnim ili automatskim mjenjačem.

Peugeot 301 koristiti motore i mjenjače iz drugih modela u Peugeotovoj gami, a poslije 208, koji će profitirati od nove game benzinskih motora sa tri cilindra (1.2 VTi). Novi 301 ima modernu opremu za udobnost (elektronsku klimatizaciju, autoradio MP3 sa Hands Free Bluetooth i USB priključkom, daljinsko otvaranje prtljažnika, stražnje parking senzore, itd.) koji osiguravaju odličan nivo udobnosti u kabini. Novi Peugeot 301, proizvoditi će se u europskoj tvornici u Vigu (Španjolska), a imat će svjetsku premijeru na Salonu u Parizu krajem ove godine. Početak prodaje najavljen je 1. novembar 2012. i to prvo u Turskoj, a onda i šire, na tržištima kao što su Centralna i Istočna Europa, Rusija, Ukrajina, Grčka…

Kategorije: Noviteti