Volkswagen Golf GTI TCR do kraja godine u serijskoj proizvodnji

Volkswagen Golf GTI TCR do kraja godine u serijskoj proizvodnji

Volkswagen je na ovogodišnjem Wörthersee okupljanju predstavio Golf GTI TCR Concept, a koji će najvjerovatnije do kraja godine ući u serijsku proizvodnju.

Golf GTI TCR Concept značajno se razlikuje od klasičnog GTI modela, kako vizuelno tako i po mehaničkim detaljima.Karoserija je ista, ali na nju je postavljen novi prednji branik sa spojlerom, dok je na zadnji dio postavljen branik sa difuzorom. Na zadnjem dijelu automobila posebno se ističe crni krovni spojler te Akrapovič titaniumski ispušni sistem.

Tehničke modifikacije obuhvataju novi ovjes, LSD diferencijal, a automobil je postavljen na crne aluminijumske točkove veličine 18 inča ispod kojih se kriju jača kočiona kliješta obojena u crvenu boju. U unutrašnjost su postavljena sportska sjedišta sa crvenim centralnim dijelom, kožni volan sa crvenim reperom na 12 sati i drugim crvenim detaljima.

Golf GTI TCR Concept pokreće već dobro poznati 2.0 litreni TSI sa 290 KS i 370 Nm koji je uparen sa sedmostepenim DSG mjenjačem. U ovoj kombinaciji motora i mjenjača automobil ima ubrzanje do 100 km/h za oko 6 sekundi.

Volkswagen bi trebao ponuditi serijski model sa opcionim 19 inčnim točkovima, 20 mm nižim sportskim ovjesom i elektro podesivim amortizerima. Kao opcija bit će ponuđeno i uklanjanje limitatora maksimalne brzine pa bi automobil trebao postizati najveću maksimalnu brzinu od 264 km/h.

Kategorije: Noviteti