Novi BMW modeli X7 X8 i6

Novi BMW modeli X7, X8, i6

BMW konstantno radi na proširenju svoje ponude kako bi povećao broj prodanih automobila, te na taj način imao veću prisutnost na svjetskim tržištima. Krajem 2011. godine BMW je predstavio dosta noviteta, a planovi za 2012. godinu nisu ništa manje anbiciozni. Kada je riječ o luksuznim automobilima, BMW, ali i svi ostali proizvođači luksuznih automobila, vide veliku šansu na stalno rastućem kineskom tržištu. Zbog toga BMW se odlučio da pripremi nove modele. Iako to nije zvanično, izvori bliski BMW-u upravo tako tvrde.

World Car Fans ima “svog čovjeka” u BMW-u koji svako malo proslijedi neke poslovne tajne redakciji tog portala, što onda postane javna tajna. Nova javna tajna je da u Münchenu razmišljaju o proizvodnji modela koji će biti pozicioniran iznad trenutne top punde, serije 7. Taj automobil svojim luksuzom i cijenom trebao bi se približiti Rolls-Royceu koji je takođe dio BMW porodice. BMW je već razmišljao o takvom automobilu, ali ideja je ostala samo na konceptu CS iz 2007. godine.

Navodno se razmatra i proizvodnja velikog crossovera koji bi nosio oznaku X7. Taj SUV bi bio direktni konkurent Land Roveru Range Rover, a nastao bi spojem trenutnih model X5 i serije 7. Novi terenac po istom izvoru vrlo lahko bi mogao postati i novi član BMW “i” porodice. Sa električnim pogonom dobio bi  oznaku i6.

Tu nije kraj, pa tako isti izvor navodi da bi serija 7 mogla dobiti izvedbu sa produženim međuosovinskim razmakom koja bi bila ponuđena opet kome drugo nego Kinezima. BMW je na ovogodišnjem sajmu automobila u Pekingu predstavio sličan model, novu BMW seriju 3 sa produženim međuosovinskim razmakom, za koju možemo posumnjati da je svojevrsni test za produženu seriju 7.

Kategorije: Noviteti