Predstavljen Audi e-tron – Prvi Audi električni SUV

Predstavljen Audi e-tron – Prvi Audi električni SUV

Audi je zvanično predstavio e-tron model koji je prvi potpuno električni serijski model marke sa četiri prstena. Ovaj električni SUV svoju svjetsku premijeru imao je u San Franciscu.

U mirovanju ili u pokretu, Audi e-tron je elektrifikovan. Njegova izražajna površina i svijetlosiva Singleframe rešetka indikatori su visokonaponske tehnologije koja omogućava posebno iskustvo u vožnji.

Električni SUV pokreću dva snažna elektromotora koji ne ispuštaju i praktično su nečujni. Nova generacija quattro pogona, električni pogon na svim točkovima, osigurava izuzetnu vuču i dinamiku. Kontinuirana i promjenljiva regulaciju idealne raspodjele pogonskih momenata između dvije osovine – u djeliću sekunde.

Ključni činioci za sportski karakter i izvanrednu poprečnu dinamiku je niska i središnja pozicija u kojoj je instaliran sistem baterija. Baterije automobilu osiguravaju veliki domet kako bi s ovim automobilom mogli otići na velike udaljenosti. Tokom više od 90% svih usporavanja, Audi e-tron oporavlja energiju isključivo putem svojih elektromotora.

Električni SUV razvija svoj maksimalni rekuperativni potencijal u kombinaciji sa integrisanim sistemom upravljanja elektrohidrauličnim kočnicama. Audi je prvi proizvođač automobila na svijetu koji koristi takav sistem u električnom pogonu serijskog vozila.

Interior

Inteligentno dizajnirana aerodinamika također značajno doprinosi njegovoj efikasnosti. Vrhunac ovog koncepta su opcioni virtuelni vanjski retrovizori – prvi put u serijskom proizvodnom modelu. Ne samo da smanjuju otpor zraka već i podižu digitalizaciju u vozilu na novi nivo.

Audi e-tron nudi prostranost i udobnost modela pune veličine. Uparen sa visokokvalitetnim materijalima i vrhunskom izradom čini električnu mobilnost vrhunskim doživljajem. To je također osigurano opsežnim i pouzdanim opsegom punjenja sa inteligentnim rješenjima kod kuće i na putu.

Detail

Navigacija sa planerom rute prikazuje prikladnu rutu sa potrebnim tačkama punjenja, automatiziranu naplatu na benzinskoj stanici i daljinsko upravljanja putem pametnog telefona – Audi e-tron je posebno dobro umrežen. Opremljen je vrhunskim multimedijalnim središtem MMI navigation plus, uključujući LTE Advanced i Wi-Fi hotspot kao standard.

Brojni pomoćni sistemi dodatno oslobađaju vozača. Na primjer, standardna asistencija za efikasnost promoviše ekonomični stil vožnje prikazivanjem prediktivnih informacija i automatske rekuperacije. Ako kupac odabere prilagodljivu asistenciju u krstarenju, sistem također može preduhitriti i ubrzati električni SUV.

Audi e-tron

Kategorije: Noviteti