Predstavljen je novi Nissan Juke

Predstavljen je novi Nissan Juke

Gotovo deset godina otkako je svojim upečatljivim karakterom i iznimno zabavnim voznim osobinama udario temelje segmentu kompaktnih crossovera, novi je Nissan JUKE spreman iznova promijeniti segment.

Nikad zabavnijih voznih osobina, posve novi JUKE nudi novu razinu performansi i tehnologija u upečatljivoj i još prostranijoj izvedbi coupé-crossovera.

JUKE je europske kupce osvojio svojim istaknutim dizajnom, o čemu svjedoči broj od gotovo milijun prodanih primjeraka ovog vozila u Europi. Novi JUKE, koji je danas predstavljen u Londonu, Parizu, Milanu, Barceloni i Kölnu, privlači europske vozače koji od crossovera ne traže samo praktičnost, već su im važni dizajn, tehnologija i performanse.

Uvođenjem sustava ProPILOT i naprednih mogućnosti za povezivanje u vozilu, u Jukeu je predstavljena Nissanova inteligentna mobilnost – strategija kojom Nissan želi promijeniti način na koji vozimo automobile, što ih pokreće i kako se uklapaju u društvo.

Okretne performanse

Sportskom je Jukeu okretnost i dalje u krvi, no ovaj je posve novi coupé-crossover pritom i sazrio. Zahvaljujući duljini od 4210 mm, visini od 1595 i širini od 1800 mm sada je još prostraniji, a pritom i dalje kompaktan. Usto je njegova masa smanjena za 23 kg. Zahvaljujući uporabi čelika iznimne čvrstoće novi se model odlikuje čvršćom platformom za veću stabilnost, performanse i vozne osobine u zavojima, kao i za veću razinu sigurnosti i kontrole.

JUKE pokreće štedljivi 1,0-litreni trocilindarski benzinski motor DIG-T s turbopunjačem snage 117 KS koji nudi bolje performanse, manju potrošnju goriva i veću uglađenost. Dostupan je u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, polugicama za promjenu brzina na upravljaču i tri načina rada (Eco, Standard i Sport) kako bi vozači mogli prilagoditi stil vožnje svim uvjetima i pritom se sjajno zabavljati.

Kategorije: Noviteti