Predstavljen novi Volkswagen Passat B8

Der neue Volkswagen Passat

Predstavljen novi Volkswagen Passat B8

Predstavljen je novi Volkswagen Passat B8, najuspješniji europski poslovni automobil. Novi Passat odlikuju novi motori, manja težina, novi praktičniji multimedijski sistemi. Novi Volkswagen Passat napravljen je na MQB paltformi, a u ponudi je bogata paleta benzinskih i dizel motora, kao i verzije sa samo prednjim i pogonom na sva četiri točka.

Der neue Volkswagen Passat

Dužina novog Passata iznosi 4.767 mm, s tim da je međuosovinsko rastojanje povećano za 79 mm, koje sada iznosi 2.790 mm. Širina automobila je 1.832 mm, visina 1.456 mm, a njegova težina u prosjeku je manja za 85 kg. Zahvaljujući tome iz Volkswagena navode da je potrošnja goriva u prosjeku smanjena za oko 20% u poređenju sa dosadašnjim modelom.

Der neue Volkswagen Passat R-Line

Unutrašnjost novog modela prostranija i komfornija, sa više mjesta za putnike na zadnjoj klupi. Za izradu su korišteni kvalitetni materijali, a ovaj model moguće je opremiti sa luksuznom opremom u što spadaju sjedišta sa ventilacijom i masažom, nova generacija navigacionog sistema, najmoderniji sistemi za pomoć vozaču itd.

Der neue Volkswagen Passat und Passat Variant

Prtljažnik kod limuzinske izvedbe povećan za 21 litar, pa tako sada ima ukupnu zapreminu od 586 litara, dok je kod karavana povećan za 47 litara te ima 650 litara, odnosno 1.780 litara sa oborenom zadnjom klupom.

Der neue Volkswagen Passat

Novi Passat B8 opremljen je sa novim LED svjetlima, Dynamic Light Assist, sistemom pomoći pri parkiranju, sistemom pomoći pri vuči prikolice, digitalnom instrument tablom koja je dizajnirana po uzoru na Audi model itd.

Der neue Volkswagen Passat

Kada je riječ o paleti motora, u ponudi će se naći 1.6-litreni TDI i 2.0-litreni TDI motori u rasponu snage od 88 kW/120 KS do 176 kW/240, te 1.4-litreni, 1.8-litreni i 2.0-litreni benzinci u rasponu snage od 92 kW/125 KS do 206 kW/280 KS.

Der neue Volkswagen Passat

Najavljena je i plug-in hibridna verzija sa 211 KS koja će imati baterije kapaciteta 9,9 kWh. Hibridna verzija će samo na struju moći preći do 50 km, dok će ukupna autonomija iznositi 966  km. Passat plugin-hibrid bit će nešto kasnije predstavljen.

Der neue Volkswagen Passat und Passat Variant

Cijene za Njemačko tržište kreću od 25.875€ (saloon) do €25.950 (estate).

Der neue Volkswagen Passat R-Line

Kategorije: Noviteti