Prve fotografije novog Audi A1 modela

Audi A1 Sportback

Prve fotografije novog Audi A1 modela

Audi će tokom ove godine predstaviti drugu generaciju svog najmanjeg modela sa oznakom A1.

Novi Audi A1 prolazi završna testiranja na javnim putevima, a tokom jednog od testova fotografisan je sa minimalnim kamuflažama pa se jasno vidi kako izgleda novi A1. Očekivano, novi A1 ima jednostavne i oštre linije kao i drugi novi modeli njemačkog proizvođača. Tu su potpuno nova visokotehnološka prednja svjetla sa prepoznatljivim Audi dizajnerskim potpisom.

Testirani prototip A1 modela ima prednji odbojnik sa agresivnim aerodinamičkim dodacima koji će se vjerovatno naći na S1 modelu, dok će klasična izvedba biti znatno smirenijeg dizajna. Unutrašnjost novog A1 još uvijek nije otkrivena, ali se očekuje da će A1 dobiti novi Aktivni info ekran, kao i druge vrste visoke tehnologije.

Novi Audi A1 bit će postavljen na novi MQB (vjerovatno A0) modularnu platformu, a prema prvim informacijama A1 dolazit će samo u Sportback izvedbi sa pet vrata. Ponuda motora još uvijek nije poznata, ali nju će vjerovatno činiti bazni 1,0-litreni trocilindarski turbo motor. Nastavak ponude trebali bi činiti 1,5 i 2,0 litreni četverocilindraši u različitim izvedbama snage.

Pogon na sve točkove bit će dostupan kao opcija, očekuje se i snažna sportska S1 izvedba. Motori u novom A1 mogli bi dobiti malu hibridnu tehnologiju koju je Audi već uveo na novim modelima A6, A7 i A8.

Do sada model A1 proizvodio se u Bruxellesu, ali proizvodnja nove generacije A1 modela selu u Martorell, u Španiju. Tvornicu u Bruxellesu proizvodit će “prvi E-Tron, potpuno električni Audi SUV”.

Kategorije: Noviteti