Prve službene slike unutrašnjosti Škode Kodiaq

Skoda kodiaq unutrasnjost 01

Prve službene slike unutrašnjosti Škode Kodiaq

Ovako novi veliki Škodin SUV izgleda iznutra: Kratko prije njegove svjetske premijere češki proizvođač automobila je pružio priliku za pogled u unutrašnjost novog Škoda Kodiaqa. Fotografije potvrđuju: I u kokpitu i u ostatku unutrašnjosti Škoda naglašava moderne, jasne i izražajne oblike dizajna. Istodobno snimke potvrđuju visoke i beskompromisne zahtjeve marke u pogledu funkcionalnosti i obrade. Nova mjerila Škoda ponovno postavlja u pogledu ponude prostora: Škoda KODIAQ nudi najveći prtljažnik u svojoj klasi i opcijski se može dobiti i sa sedam sjedišta.

Unutrašnjost vozila Škoda KODIAQ djeluje moćno i robusno, a istodobno svoje putnike dočekuje ljubaznim karakterom. Kao i u svim Škoda modelima unutrašnjost je moderna i elegantna i odgovara funkcionalnim zahtjevima jednog SUV-a. Svaki detalj je jasan i precizan, oblik i funkcija su u skladu jedno s drugim.

Skoda kodiaq unutrasnjost 02

Ekspresivno i elegantno dizajnirana instrumentna ploča napravljena je tako da bude pregledna. Podijeljena je u dvije simetrične zone – za vozača i za suvozača. Markantni uspravni elementi, kao što su četiri velike mlaznice za zrak, karakteristični su za unutrašnjost. Središnje mlaznice uokviruju putno računalo. Njihovi bridovi se dalje protežu na gornjoj strani instrumentne ploče i tu tvore trapez koji podsjeća na oblik poklopca motornog prostora Škoda Kodiaqa. Veliki zaslon je napravljen u dizajnu plemenitog stakla. Komande su “Simply Clever”: logične i intuitivne. Svi prekidači i funkcije su lako dostupni i jasni. Sjedišta su napravljena od visokokvalitetnih materijala i vozaču i suputnicima osiguravaju udobno sjedenje.

Tipično Škodina je i natprosječna ponuda prostora, koja postavlja mjerila u svojoj klasi: Stručnjaci koji su konstruirali Škoda KODIAQ izvukli su iz vanjskih dimenzija od 4,7 metara dužine i 1,88 metara širine maksimalno veliku unutrašnjost. Po prvi put u jednom Škoda vozilu se može voziti i sa sedam sjedišta. Sjedala s mogućnošću uzdužnog pomicanja i promjene  nagiba mogu reagovati na različite zahtjeve u pogledu sjedenja i utovara. S volumenom od 720 do 2.065 litara (s preklopljenom stražnjom klupom) Škoda KODIAQ kao vozilo s pet sjedala nudi najveći prtljažnik u svojoj klasi.

Skoda kodiaq unutrasnjost 03

Dodatna oprema – poput grijanog kola upravljača – osigurava visok nivo udobnosti. Isto vrijedi i za više od 30 ,Simply Clever’-rješenja, kao što su štitnici bridova vrata, električni osigurač za djecu ili nasloni za glavu na kojima se može i spavati.

Novi Škoda KODIAQ slavi svoju svjetsku premijeru 1. septembra 2016. u Berlinu. Upečatljiv scenski spektakl filma, muzike i koreografije Škoda će prenositi uživo na internetu od 19 sati po srednjoevropskom vremenu (Livestream).

Skoda kodiaq unutrasnjost 04

Kategorije: Noviteti