Renault predstavio osvježeni Clio 2016.

Renault CLIO facelift 2016 - 01

Renault predstavio osvježeni Clio 2016.

Dvadesetšest godina od lansiranja modela Clio, automobila koji je prodan u 13 miliona primjeraka širom svijeta, Renault predstavlja osvježenu verziju četvrte generacije. Novi model donosi upečatljiviju svjetlosnu grupu, novu seriju motora i opremu iz većih Renault modela, koja Clio izdvaja u zasebnu nišu unutar B segmenta.

Stilski zavodljiva optika i visoki kvalitet završne obrade

Aktuelna četvrta generacija modela Clio lansirana je 2012. godine kao prvi model nove ere modernog dizajna, koji je postao standard na svim nadolazećim Renault modelima. Zahvaljujući integraciji svjetala sa LED identitetom, uključujući ”C” formu dnevnih svjetala, Clio nastavlja promociju Renaultovog novog identiteta.

Renault CLIO facelift 2016 - 04

Na prednjem dijelu se ističe redizajnirana maska na kojoj stoji Renaultov ”dijamant”, kao i proširena donja rešetka, koja naglašava mladalački i moderan dizajn. Straga je modifikovana grafika svjetlosnih tijela, a dorađen je i branik koji povećava dojam robusnosti. Uz novi dizajn aluminijskih felgi i plastičnih poklopaca točkova,  dodane su i četiri nove vanjske boje: Intense crvena, Titanium siva, Pearlescent bijela i Iron plava.

Ipak, naglasak je na intenzivnijoj personalizaciji detalja i podignutoj razini završne obrade, prethodno rezervisane za luksuznije Renault modele. Posebna pažnja posvećena je povećanju kvaliteta tekstilnih materijala i granuliranom efektu plastičnih umetaka, čime je postignuta savršena uravnoteženost između stilski zavodljive optike i visokog kvaliteta u enterijeru.

Renault CLIO facelift 2016 - 05

Najbogatiju kolekcija pogonskih agregata na tržištu

Snažan i štedljiv 1.5 dCi motor od 110 KS uparen sa šestostepenim manuelnim mjenjačem, novost je u dizelskoj ponudi, dok 1.2 TCe turbo-benzinac sa 120 KS, takođe sa manuelnim mjenjačem sa šest stepeni prenosa, dopunjava ponudu kod benzinaca. Sa ova dva agregata Novi Clio posjeduje najbogatiju kolekciju pogonskih agregata na tržištu.

Kako bi kupcima pružio potpuni ugođaj, Novi Clio dolazi s tri različita multimedijska sistema: Media Nav Evolution, Renault R-Link Evolution, kao i novi pametni R&Go sistem, dostupan na svim razinama opreme. No, tu nije kraj novostima. Naime, Novi Clio je prvi model u B segmentu, koji garantuje nezaboravno iskustvo vožnje, budući da nudi BOSE® premium audio uređaj.

Renault CLIO facelift 2016 - 03

Osim što nudi stražnje parking senzore zavisno od izvedbe, Clio je spreman ponuditi i prednje senzore, te stražnju parking kameru za olakšano parkiranje. Na spisku napredne opreme iz viših segmenata je i Park Assist sistem, dostupan kod opremljenijih verzija.

Initiale Paris – Ekskluzivnost opremljenosti u B segmentu

Vrhunac opremljenosti predstavlja top razina Initiale Paris, po kojoj se Clio drastično razlikuje od ostatka ponude i ujedno zauzima zasebnu nišu unutar B segmenta. Ekskluzivnost ove posebne serije obilježava specifična oprema do sada rezervisana za Renaultove perjanice Espace i Talisman.

Renault CLIO facelift 2016 - 02

Novi Clio Initiale Paris donosi najbolje od Clija u svakom segmentu. Tu su fina Nappa koža na upravljaču i mjenjaču, BOSE® premium audio uređaj, LED Pure Vision glavna svjetla, te R-LINK Evolution multimediju povezanu sa Easy Park Assit sistemom i stražnjom kamerom. Za ovu ekskluzivnu seriju Clija rezervisani su isključivo benzinski motori TCe 90 i TCe 120, te dizelske verzije dCi 90 i dCi 110, u kombinaciji sa manuelnim ili automatskim EDC mjenjačem sa dvostrukim kvačilom.

Knjiga narudžbi otvara se ovoga ljeta, a prvi primjerci Novog Clija na cestu dolaze u devetom mjesecu.

Kategorije: Noviteti