SEAT je prva evropska marka koja nudi glasovnu uslugu Alexa

SEAT je prva evropska marka koja nudi glasovnu uslugu Alexa

SEAT će biti prva evropska automobilska marka koja će u svoja vozila integrirati Amazonovu glasovnu uslugu Alexa. Španski proizvođač automobila objavio je to u sklopu Međunarodnog salona automobila u Frankfurtu.

Usluga Alexa bit će dostupna krajem tekuće godine u modelima Leon i Ateca, a u 2018. godini u modelima Ibiza, Arona i velikome SUV-u. Lansirana 2014. godine, Amazonova usluga Alexa sada će se integrirati u vozila marke SEAT, čime će se vozačima nuditi napredna povezivost. Alexa sadrži više od 20 000 vještina zahvaljujući otvorenom kompletu za razvoj vještina, koji razvojne programere potiče na neprestano proširivanje i unaprjeđivanje Alexinih sposobnosti.

Amazonova usluga Alexa omogućit će vozačima vozila SEAT da glasovnim naredbama na najbolji način iskoriste vrijeme provedeno u svojim vozilima. Među brojnim funkcijama nalazi se upravljanje ličnim rasporedom, pretraživanje muzičkih naslova, pronalazak POI odredišta, slušanje online vijesti u stvarnom vremenu ili pronalazak najbliže autokuće, a sve ove funkcije zaštićene su naprednim protokolom privatnosti.

Alexa će biti dostupna na dvama jezicima koji trenutno stoje na raspolaganju za ovaj sistem – engleskom i njemačkom.

Kategorije: Noviteti, Vijesti