Svjetska premijera novog Kia Rija na salonu u Parizu

Kia Rio_Exterior Front Quarter Rendering (Medium 4th Generation )

Svjetska premijera novog Kia Rija na salonu u Parizu

Novi Rio četvrte generacije će svjetsku premijeru doživjeti 29. septembra na Mondial de l’Automobile.

Riov progresivan novi izgled osmišljen u Kijinim dizajnerskim centrima u Frankfurtu i Irvineu (Kalifornija), u saradnji s Kijinim glavnim centrom u Namyangu (J. Koreja). Ravne linije i glatke površine daju vozilu prepoznatljiv, ali nov karakter, dok duži prevjes, poklopac motora, međuosovinski razmak i uspravniji C stub pružaju još samouvjereniji i više uravnotežen izgled nego kod prethodnika.

Kia Rio_Interior Rendering (Medium 4th Generation)

Novi Rio će kupcima nuditi praktičnost, sigurnosne tehnologije, najnovije usluge konekcije te udobniju i zabavniju vožnju s iznimnom upraviljivošću, što će sve skupa postaviti Rija u sam vrh klase. Rio je Kijin najprodavaniji globalni model, koji je u prošloj godini našao 473.000 novih kupaca. Proizvodnja Rija četvrte generacije za evropska tržišta počinje krajem godine, tako da ga kod nas možemo očekivati početkom iduće godine.

Kijina novinarska konferencija na Mondial de l’Automobile u Parizu je u 29. septembra u 14:45. Kijin izložbeni prostor nalazi se dvorani 3 sajmišta (Paris Expo Porte de Versailles).

Kia Rio_Exterior Rear Quarter Rendering (Medium4th Generation )

Kategorije: Noviteti