Twingo RS 2015.

Novi Twingo RS stiže 2015.

Twingo RS stiže 2015

Prema pisanju britanskog Autoexpressa 2015. godne na tržište stiže RenaultSport izvedba sljedećeg Twinga, ono po čemu bi mogao biti specifičan ovaj model jeste što bi trebao imati straga smješteni motor i pogon na stražnje točkove. Svojim izgledom trebao bi podsjećati na legendarni Renault 5 Turbo. Naredna generacija Twingo RS modela bit će tzv. flagship Projekta Edison, odnosno Renaultovog i Daimlerovog zajedničkog razvojnog programa modela Twingo i Smart ForFour.

Standardna izvedba na kojoj će se temeljiti trebao bi debitovati na sljedećem sajmu automobila u Ženevi 2014. godine, a godinu kasnije možemo očekivati i RS izvedbu. Očekuje se kako će ga pokretati 0.9-litreni 3-cilindrični turbobenzinski motor koji bi trebao biti smješten u stražnjem dijelu automobila. U standardnoj formi ovaj motor razvija 90 KS, no u RS verziji razvijat će snagu između 160 i 170 KS, slično starom modelu 5 Turbo.

Novi Twingo RS težit će oko 950 kg i imati će relativno kratk međuosovinski razmak sa široki, tragom točkova. Kao i kod svake druge RS izvedbe, ovaj model dobit će i sportski ovjes i upravljački sistem, snažnije kočnice, itd.

Iako Renault nije još predstavio ni standardni Twingo, britanski magazin tvrdi kako je na temelju insajderskih informacija te uz pomoć stylinga konceptnih modela Twin-Z i Twin'Run na prikazanim renderima uspio vjerno najaviti konačni izgled produkcijskog Twingo RS koji će se proizvoditi u Renaultovim pogonima u Dieppeu.

Twingo RS stiže 2015_

Kategorije: Noviteti