Volkswagen Amarok facelift 2016. uskoro u prodaji

 volkswagen amarok facelift 2016 - teaser 1

Volkswagen Amarok facelift 2016. uskoro u prodaji

Volkswagenov odjel privrednih vozila objavio je tri digitalne skice s kojim predstavlja nadolazeći facelift Amarok modela.

Volkswagen Amarok opisan je kao “premium pickup” koji je predstavljen prije više od šest godina, pa s toga logično je da Volkswagen želi osvježiti ovaj model. Amaroka očekuje osvježenje izvana i u unutrašnjosti, a to potvrđuju i objavljene skice. Vanjski dio automobila dobit će redizajnirani prednji i zadnji dio, te nova prednja i zadnja svjetla. Prednja rešetka motora također će pretrpiti promjene, a očekuje se i nova paleta aluminijumskih točkova.

Unutrašnjost putničke kabine pretrpit će značajne promjene zbog kojih će Amarok više podsjećati na putnički automobil. Prema viđenom na skicama, Amarok će imati veći ekran multimedijalnog sistema, novi oblik ventilacionih otvora kao i nove komandne prekidače.

volkswagen amarok facelift 2016 - teaser 2

Volkswagen nije iznosio detalje da li će facelift model dobiti i izmjenjenu paltu motora, ali se očekuje da će ga pokretati 2.0-litreni TDI motor povezan sa šest-stepenim ručnim ili osam-stepenim automatskim mjenjačem. Do sada je u ponudi bio također 2.0-litreni TDI motor sa 140 KS i 340 Nm okretnog momenta i snažnija izvedba sa 2.0-litrenim BiTDI motorom sa 180 KS i 420 Nm okretnog momenta. U ponudi je i 4MOTION sistem pogona na sva četiri točka.

Predstavljanje facelift Amaroka očekuje se u sljedećih nekoliko sedmica, a prodaja bi trebala krenuti u u drugoj polovici godine.

volkswagen amarok facelift 2016 - teaser 3