ABT T5 Powerful Bus system

ABT T5 Powerful Bus system 01

ABT T5 Powerful Bus system

Abt iz Kemptena globalno je najveća tunerska kuća za vozila iz proizvodnog programa V.A.G. koncena. Svoj ugled porodica Abt zasniva na bogatom iskustvu i znanju, te uspjesima na trkaćim stazama, a njihovi proizvodi poznati su po kvalitetu, te zadržavanju tvorničke garancije, kao i izgledu vozila koje se nakon prerade, vizuelno, sasvim malo razlikuje od originala.

ABT T5 Powerful Bus system 02

Početak godine Abt je obilježio predstavljanjem prerađenog VW T5 modela, koji dolazi sa oznakom ‘Powerful Bus system’. Zasnovan je na izvornom T5 sa dizel motorom koji u serijskoj izvedbi razvija 180 KS, a ugradnjom novorazvijenog motornog softwarea nazvanog ‘ABT Power New Generation’ postiže 200 KS i 440 Nm okretnog momenta. Naravno, sličan paket pripremljen je i za vozila koje pokreće benzinski 2.0-litreni TSI motor, a budući vlasnici mogu očekivati rasnih 240 KS.

ABT T5 Powerful Bus system 03

U svom proizvodnom programu, Abt nudi rješenja i za poboljšanje voznih svojstava, pa je moguće promijeniti opruge, ili ugraditi potpuno novi sportski sistem ogibljenja. U sportskom duhu stilizirane su i bočne ‘suknjice’, prednji i stražnji spoileri, krovno aerodinamičko krilce, te novi ispušni sistem koji garantuje sonoran zvuk.

Kategorije: Tuning