Volkswagen T6.1 prošao tretman u ABT-u

Volkswagen T6.1 prošao tretman u ABT-u

Posljednja evolucija modela T6.1 učinila je VW Bulli još poželjnijim.

Nijedan drugi veliki kombi ne izaziva toliko emocija kao legendarni Volkswagen koji se može voziti gotovo tako ležerno kao mali automobil i barem je toliko kul kao i trendovski SUV.

ABT-ov novi tuning projekat za T6.1 logično prizilazi iz prodajnog uspjeha modela T5 i T6. Sve započinje, naravno, poboljšanjima performansi koje pružaju još veće zadovoljstvo u vožnji.

Pojačanje snage zasnovano na posebno prilagođenoj ABT Engine Control (AEC) jedinici koja dostupna za srednji nivo snage 2.0 TDI motora. Ona sigurava da se fabrički 150 KS i 340 Nm poveća na 180 KS i impresivnih 400 Nm.

Unapređenje performansi bit će dostupno i za top model sa standardnih 199 KS i 450 Nm koje se trenutno razvija. Od početka marta 2020. za ovaj model bit će dostupno nevjerojatnih 226 KS i 490 Nm.

Savršeni partner novostvorenoj dodatnoj snazi ​​je BILSTEIN podesiv kit ovjesa. Ovaj dio je dostupan kao opcija koji golomaznom VW T6.1 daje neočekivanu čvrstoću i preciznost. karoserija se može spustiti prema vlastitim željama i estetskim preferencijama između 40 i 70 mm. Ovaj ABT ovjes je u razvoju i moći će se kupiti za nekoliko sedmica.
 
ABT nudi i atraktivne aluminijske točkove koje ovaj model čine još privlačnijim. Kupci mogu birati točkove između ABT DR 19 inčna – mistične crne boje ili ABT GR od 20 inča.

Kategorije: Tuning