Bentley predstavlja specijalni Continental GT Speed Breitling Jet Team Series model

Bentley Continental GT Speed Breitling Jet 01

Bentley predstavlja specijalni Continental GT Speed Breitling Jet Team Series model

Bentley je najavio da će predstaviti specijalno izdanje modela Continental GT pod oznakom Speed Breitling Jet Team Series. Radi se o ograničenoj seriji ovog modela koji će biti proizveden u samo sedam primjeraka, a svaki automobil inspirisan je jednom od sedam Breitling letjelica.

Ovo specijalno izdanje Continental GT modela bit će specifično u odnosu na standardni model po dvobojnom Hallmark i Onyx karoserijom sa žutim ukrasima kao vezom sa L-39 Albatros avionima. Slična tema preuzeta je i u putničkoj kabini vozila gdje su sjedišta ukrašena sa žutim Breitling detaljima.

Bentley Continental GT Speed Breitling Jet 02

Svaki primjerak dobit će panel od ugljičnih vlakana u okviru komandne table koji prikazuje slike sedam aviona u formaciji koja je njihov zaštitni znak. Također u okviru komandne table bit će specijalna pločica koja ukazuje koja jedinica je u pitanju pa će i po tome svaki model biti jedinstven. Bentley se potrudio da dodatno ove modele učini jedinstvenim pa će kupci dobiti ključeve svojih vozila od pilota odgovarajućih aviona, ali tek nakon što se provozaju sa pilotom.

Bentley Continental GT Speed Breitling Jet 03

Ovi modeli bit će ujedno i najbrži Bentley automobili ikada proizvedeni, a za pokretanje bit će zadužen 6.0-litreni W12 motor sa 626 KS snage i 819 Nm okretnog momenta koji će mu omogućiti razvijanje maksimalne brzineod od 331km/h.

Ovaj model Bentley će predstaviti na „Boeing Seafair Airshow“ događaju u Seattle-u, koji će se održati 31. jula ove godine.

Bentley Continental GT Speed Breitling Jet 04

 

Kategorije: Tuning