Carlsson – Urban Look program personalizacije za Mercedes-Benz GLA

Carlsson_CGA25_front2_01

Carlsson – Urban Look program personalizacije za Mercedes-Benz GLA

Elegantan dizajn, praktičnost i SUV kvalitete neprimjetno su spojene u novom Mercedes-Benz-u GLA, tunerska kuća Carlsson podarila mu je ‘Urban Look’ za još jasniju definiciju personalizacije.

Visoko kvalitetne aerodinamičke komponente pripremljene su za vozila opremljena paketom AMG Sports. Novi prednji spojler i rešetka sa motivom konja u skoku, umjesto tradicionalne trokrake zvijezde, daju vozilu prepoznatljiv izgled. Stražnji apron sa inkorporirane 4 hromirane izduvne cijevi, dizajniran je da smanji ‘povratni’ pritisak, te osigura dobar zvuk motora. Sve aerodinamičke komponente su kompjuterski dizajnirane (CAD), sa OEM standardima, te garantuju savršeno uklapanje i montažu.

Dostupna su različiti dizajni legiranih felgi, počevši sa  Carlsson 1/10, prečnika 18 do 20 inča, preko 1/16 RS prečnika 19 i 20 inča, a završno sa poliranim 1/11 Ultra Light 21-inčnim kovanim felgama, sa gumama dimanzija 265/30ZR21.

Carlsson_CGA25_rear2_01

Poboljšanje performansi za model GLA200, čija je snaga povećana na 187 KS i  300 Nm okretnog momenta, dok Carlsson GLA250 raspolaže sa 253 KS i vršnih 420 Nm okretnog momenta (standard 350 Nm).

Ekskluzivni elementi enterijera dolaze sa Carlsson Signature Line etiketom, a ispunjavaju različite želje u izboru boja i tekstura, koristeći najfinije materijale. Veoma su popularni zahtjevi za kožnim reljefima, a to važi i za obloge na vratima i na centralnoj konzoli, sa umecima od drveta (po izboru) ili karbonskih vlakana.

Tu su također i standardni elementi od aluminija, kao što su ‘igle’ za zaključavanje, set pedala, oslonac za noge, kao i podne prostirke od mekanog crenog velura sa bijelim šavovima.

Carlsson_CGA25_front3_01

Kategorije: Tuning