Mansory preradio Mercedes-AMG C63 Coupe u zvijer sa 650 KS

Mansory preradio Mercedes-AMG C63 Coupe u zvijer sa 650 KS

Tunerska kuća Mansory koja se bavi preradom luksuznih i super sportskih automobila, preradila je Mercedes-AMG C63 sa 4.0 litrenim V8 motorom koji razvija 475 KS.

Nakon Mansory prerade Mercedes-AMG C63 Coupe raspolaže sa novih 175 KS. Prerađeni model sada pokreće 650 KS i 850 Nm obrtnog momenta, što mu je dovoljno za maksimalnu brzinu od 310 km/h.

Mansory je preradio Mercedesov 4.0 litreni V8 BiTurbo motor tako što su u ugradili dodatnu kontrolnu jedinicu motora te tako dobili dodatnu snagu. Modifikacije su zahvatile i sistem ovjesa, a na automobil su postavljene nove lagane 20 inčne “M5” felge.

Poboljšana je i aerodinamika postavljanjem novog prednjeg branika sa novim „lip“ i splitterom. Također, tu su i novi retrovizori sa karbonskim kućištima, te novi bočni pragovi, krovni spojleri te sportske ispušne cijevi.

U ovoj tunerskoj kući svakom automobilu daju jedinstvenost u preradi koja obuhvata i unutrašnjost. Unutrašnjost Mansory Mercedes-AMG C63 Coupe modela presvučena je sa najkvalitetnijim materijalima kao što je vrhunska koža, a ubačeni su ukrasi od drveta i aluminijuma.

Kategorije: Tuning