Range Rover ARDEN AR 9 Spirit

Range Rover ARDEN AR 9 Spirit - 01

Range Rover ARDEN AR 9 Spirit

Tunerska kuća Arden pripremila je kompletan tunerski paket za Range Rover, sa kojim ovo vozilo postaje atraktivnije, potentnije i sposobnije.

Kada govorimo o atraktivnosti, u oči upada nova maska hladnjaka, napravljena od ručno obrađenog čelika, dnevna LED svjetla, novi spioleri, suknjice, stražnji apron i prošireni blatobrani.

Povećanje snage motora postignuto je prostavljanjem novog kompresora (supercharger) sačinjenog od visokolegiranog aluminija, te novog ECU-a. Na taj način, motor dobija dodatnih 138 KS i 120 Nm okretnog momenta. Naravno, kako bi motor bolje „disao“ tu je i novi izduvni sistem sa sportskim katalizatorom, koji uz funkcionalnost daje dobar izgled i dobar zvuk.

Range Rover ARDEN AR 9 Spirit - 02

Kako bi se postigao što bolji kontakt sa podlogom, ali i atletski izgled tu su i nove felge Arden Sportline ili mobloque Dakar II dimenzija 10J x 22, kao i modul za spuštanje ovjesa do 25 mm.

Kako bi se ostvarili potencijali ovakvog 650 KS snažnog vozila, moguće je tvornički limitator „prepraviti“, te uz V-Max-extension dostići 260 km/h.

Range Rover ARDEN AR 9 Spirit - 03

Kategorije: Tuning