Predstavljen ABT VW Tiguan sa novim body kitom i povećanom snagom!

Predstavljen ABT VW Tiguan sa novim body kitom i povećanom snagom!

ABT Sportsline tunerska kuća predstavila je paket unaprjeđenja za Volkswagen Tiguan. ABT Tiguan dobio je nove vizuelne detalje na karoseriji i više snage za agregat.

Specijalista za preradu automobila iz VW Grupacije, njemački ABT Sportsline preradio je aktuelni Volkswagen Tiguan koji je dobio novi body kit te povećanje snage agregata sada isporučuje 290 KS i 420 Nm.

Novi dodaci na karoseriji automobila doprinose još ljepšem i agresivnijem izgledu VW SUV-a, a novi set opruga smanjuje razmak između točka i karoserije. Automobil se može postaviti na 18 i 19 inčne aluminijumske felge, ovisno o želji kupca.

S manjom visinom Tiguan je izgubio nešto na svojim off-road sposobnostima, ali su značajno poboljšane sposobnosti na uređenim cestama. Poboljšana je već dobra upravljivost, smanje otpor zraka što u konačnici omogućava maksimalnu brzinu.

Snaga agregata je povećana za 30 % pa ona sad iznosi 290 KS i 420 Nm okretnog momenta. Iz ABT-a nisu zvanično objavili podatke o ubrzanju od 0 do 100 km/h ali se može pretpostaviti da će ono biti bolje od fabričkih 6,5 sekundi.

Kategorije: Tuning