Urban Truck predstavio tuniranu Land Rover Defender liniju

Urban Truck Land Rover Defender 01

Urban Truck predstavio tuniranu Land Rover Defender liniju

Britanska tunerska kuća Urban Truck predstavila je novi paket dodatne opreme za Land Rover Defender liniju. Radi se o Ultimate Edition paketu koji donosi veliki broj unaprjeđenja na eksterijeru što uključuje KBX prednju masku, novi poklopac motora sa dodatnim otvorima za zrak, a tu su i LED dnevna svjetla koja su integrisana u prednji branik automobila.

Urban Truck Land Rover Defender 02

Ultimate Edition donosi i veliki broj boja za karoseriju, te zatamnjena stakla. Kupci mogu odabrati i set 18“ inčnih aluminijumskih točkova sa BF Goodrich 265/65 R18 gumama.

Urban Truck Land Rover Defender 03

U unutrašnjosti automobila Urban Truck je obezbjedio Recaro Sportster SC Sport sjedišta presvučena kožom, kao i veliki broj aluminijumskih i umetaka od kože, redizajnirane tepihe kao i kožom opšiveni točak upravljača. Tu je i Alpine navigacioni sistem koji radi u kombinaciji sa zadnjom kamerom i subwooferom.

Urban Truck Land Rover Defender 04

Za pokretanje ovog modela zadužen je četvorocilindarski 2.2-litreni turbo dizel motor koji je unaprjeđen sa serijskih 122 KS i 360 Nm na 170 KS i 480 Nm. Dodatna snaga je dobijena je postavljanjem novog filtera za zrak, novog ispušnog sistema od nehrđajućeg čelika te unaprjeđenim interkulerom.

Urban Truck Land Rover Defender 05

Kategorije: Tuning