SLR 722 Black Arrow

Edo Competition McLaren Mercedes SLR 722 Black Arrow

Edo Competition počastio nas je još jednom sa svojim projektom. Ovog puta radi se McLaren Mercedesu SLR pod imenom Black Arrow. Ime “Crna strijela” dobio je po svojoj mat crnoj boji koja je u zadnje vrijeme jako popularna u svijetu sportskih automobila. Edo Karabegović i njegov tim u Edo Competition detaljno su preradili SLR-a, pa su tako osim mat crne boje dodali i crvene livreje. Tu su i 21-inčni aluminijski naplatci u crnoj boji sa crvenim prstenom koji su obuveni sa visoko performansnim sportskim guma. Tu je i novi ispušni cijevi i obloge od karbona.

Unutrašnjost njemačkog superautomobila je detaljno redizajnirana u kombinaciji crne kože i alcantara sa ručno izrađenim komadima karbonskih umetaka na instrument tabli, centralnoj konzoli i oblogama vrata. Kabina je dodatno obogaćena sa novim multimedijalnim sistemom kao što su TV, navigacija, integracija za iPOD kao i parking kamera.

Pod haubom Edo Competition Black Arrowa je V8 motor kojem je promjenjen kompresor, remapiran ECU i dodano mnoštvo novih dijelova kao što jerevidirani usisni sistem, novi ispušni sistem, novi filteri zraka. Rezultat svega toga je nevjerovatnih 722 konjskih snaga pri 7.100 okretaja u minuti i 890 okretnog momenta.

U Edo Competition kažu da je nakon ove detaljne prerade, SLR McLaren Black Arrow sprinta od 0 do 100 km/h za samo 3,4 sekundi, dok do 300 km/h dolazi u 24,5 sekunde. Najveća brzina povećana je na elektronički ograničenih 345 km/h.

Kategorije: Tuning