G-POWER BMW M6 Gran Coupé sa 740 KS!

G-POWER BMW M6 Gran Coupe - 03

G-POWER BMW M6 Gran Coupé sa 740 KS!

Novorazvijeni G-POWER Bi-TRONIK 5. generacije omogućuje da BMW M6 Gran Coupe bude značajno jači i brži, pa sa ‘izvornih’ 560 KS i 680 Nm okretnog momenta, dosegne 740 KS i 975 Nm. Za razliku od većine proizvođača, G-POWER ne koristi standardni software, već se modifikacije dešavaju u mikro-procesoru, postavljenom ‘ispred’ standardnog BMW-ovog ECU-a.

Na taj način iskorišteni su unutrašnji potencijali, dok su sve standardne zaštite i dijagnostičke funkcije originalnog BMW-ovog ECU-a ostale netaknute, sa izuzetkom novog ASA centrifugalnog kompresora.

G-POWER BMW M6 Gran Coupe - 04

Zbog povećane količine ispušnih gasova i postizanja boljeg zvučnog efekta, postavljen je novi titanski ispšni sistem sa cijevima prečnika 100 mm.

Revidiran je i sistem ovjesa, pa je postavljen novi podesivi coil-over ovjes GM6-RS sa 9 položaja. Tu su i nove, kovane 21 inčne felge G-POWER HURRICANE RR, sa gumama Michelin dimenzija 255/30 ZR 21 naprijed i 295/25 ZR 21 straga.

G-POWER BMW M6 Gran Coupe - 05

Tako pripremljen BMW M6 sposoban je ‘povući’ iz mjesta do 200 km/h za svega 10,5 sekundi i bez poteškoća premašiti 300 km/h, pa je negativno ubrzanje (čitaj usporenje) veoma bitno. U cilju što pouzdanijeg zaustavljanja čelični kočioni diskovi zamijenjeni su keramičkim, a posebno se ističu prednji, prečnika 420 mm koje stežu 6-klipne čeljusti.

Pored opisanih modifikacija, temeljito je prerađena i unutrašnjost. Sportski oblikovana sjedišta i točak upravljača, plemenita koža i umeci sa logom, tek su dio priče, jer je putnicima na stražnjim sjedištima, uz snažan audio sistem na raspolaganju i Apple iMac i Apple TV.

G-POWER BMW M6 Gran Coupe - 06

Kategorije: Tuning