Volkswagen Golf GTI Clubsport S by B&B Automobiltechnik sa 480 KS

Volkswagen Golf GTI Clubsport S by B&B Automobiltechnik sa 480 KS

Volkswagen Golf GTI Clubsport S već je neko vrijeme najbrži automobili s prednjim pogonom koji je postavio najbrže vrijeme na stazi Nürburgring Nordschleife. Tunerska kuća B&B Automobiltechnik dodatno je pojačala navedeni model pa se očekuje da isti poboljša vlastiti rekord na istoj stazi.

Najbrži serijski auto s prednjim pogonom je Volkskwagen Golf GTI Clubsport S koji drži rekord na čuvenoj stazi Nürburgring. Golf GTI Clubsport S raspolaže s fabričkih 310 KS, no B&B Automobiltechnik je dodatno pojačao ovaj respektabilni hatchback. Snaga automobila nakon tunerskog zahvata na rasla je na 480 KS i 620 Nm maksimalnog okretnog momenta!

B&B Automobiltechnik navodi da ubrzanje od 0 do 100 km/h značajno poboljšano, sa fabričkih 6,3 na 4,5 sekunde, dok mu je do 200 km/h potrebno svega 12,8 sekundi umjesto fabrički deklarisanih 22,5 sekundi! Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 285 km/h umjesto na 250 km/h.

Povećanje snage dobiveno je uz pomoć modifikovane usisne grane koja omogućava veći dotok zraka, novi turbo punjač, novih hladnjak nabijenog zraka za motor, nova pumpa za gorivo većeg kapaciteta, te unaprijeđeni sistem ubrizgavanja goriva. Promijenjen je i ispušni sistem koji sada ima sportski katalizator.

Cijena tuning zahvata iznosi 12.950 eura, a B&B Automobiltechnik uz sve prepravke preporučuje i ugradnju dodatnog hladnjaka ulja koji košta 1.298 eura.

B&B Automobiltechnik nudi i jeftiniji tuning paket koji donose i manje snage, pa se može birati između pojačanja s 310 na 360, s 310 na 385 ili s 310 na 430 KS. U ponudi je i novi sistem ogibljenja koji spušta automobil za oko 30 milimetara, kao i opcionalne kočnice zbog čije veličine nije moguće postaviti točkove manje od 19 inča.

Kategorije: Tuning