5 zvjezdica za Octaviu

Pet zvjezdica za Škodu Octaviu

Renomirani britanski portal JD Power Index već skoro 15 godina vrši ispitivanje zadovoljstva kupaca novih automobila u Velikoj Britaniji, a ocjenjuju se kategorije poput kvaliteta, pouzdanosti, performansi dizajna i komfora, podrške servisa kao i troškova održavanja.

Prema ocjenama u 2012. godini u A kategoriji kao najbolje ocijenjeni automobil je ŠKODA Octavia. Jedina je osvojila pet zvijezdica, te jedina imala opći dojam zadovoljstva kupaca od
preko 80%.

Izuzetno visoke ocjene ovom automobilu dodijeljene su i u Bosni i Hercegovini, čemu najbolje svjedoče prodajni rezultati od pojavljivanja na bh. tržištu. ŠKODA Octavia je neprikosnoveni lider u A segmentu i zauzima 25% tržišnog udjela. Svaki četvrti prodati novi automobil iz ove klase je ŠKODA Octavia.

Kupci u BiH, ali i u Evropi, prepoznali su kod ŠKODA Octavije eleganciju, prostranost, ergonomiju, umijeće i stručnost izrade, te novčanu vrijednost. „Upravo je dugotrajna vrijednost ovog modela privukla mnogobrojne kupce. Pouzdanost i kvalitet motora, te troškovi održavanja predstavljaju najjače adute u ocijeni ovog modela, a to su prepoznali i učesnici istraživanja JD Power“, ističe Senad Trnka, ŠKODA marketing menadžer u BiH.

U istraživanju JD Power-a ŠKODA Superb i ŠKODA Fabia su zauzele drugo mjesto u svojim segmentima. „Ovo samo dokazuje da je kompletna gama ŠKODA vozila izrazito cijenjena i
predstavlja pouzdan izbor u nepredvidivom vremenu“, zaključuje Trnka.

Prema pomenutom istraživanju ŠKODA kao proizvođač automobila dijeli drugo mjesto sa Lexusom, odmah iza Jaguara.

Kategorije: Vijesti