Zlatni volan za Audi Q2 i Audi A5 Coupé

Audi S5 Coupe 2017 - 01

Zlatni volan za Audi Q2 i Audi A5 Coupé

Audi Q2 i Audi A5 Coupé osvojili su nagrade Zlatni volan 2016. Ovaj premium proizvođač iz Ingolstadta osvojio je nagrade u kategorijama “kompaktni SUV” i “sportski automobil”.

Zajedno s međunarodnim žirijem stručnjaka, čitaoci časopisa “Auto Bild” i novina “Bild am Sonntag” odabrali su najbolje nove automobile godine. Nagrada, koja spada među najcjenjenije nagrade u automobilskoj industriji u cijeloj Evropi, dodjeljena je u Axel-Springer-Haus u Berlinu.

Časopis “Auto Bild” i novine “Bild am Sonntag” nagradu Zlatni volan dodjeljuju od 1976. godine. Ovogodišnja konkurencija uključivala je ukupno 36 modela u šest kategorija. Pobede za modele Audi Q2 i Audi A5 Coupé za ovu marku s četiri prstena predstavljaju 26. i 27. nagradu Zlatni volan. Ni jedan drugi proizvođača automobila nije osvojio više nagrada.

Audi S5 Coupe 2017 - 02

Rupert Stadler, predsjednik upravnog odbora kompanije AUDI AG, rekao je sljedeće o važnosti nagrade: “Naše uspješne performanse u jednom od najistaknutijih takmičenja dokazuju da s našom inicijativom u ponudi imamo vrlo atraktivne modele. Zahvaljujući tome, Audi Q2 i Audi A5 Coupé dokazali su svoje prednosti žiriju u čijem sastavu su bili urednici, vozači trka, dizajneri, poznate ličnosti i vozački entuzijasti, iako su svi učesnici imali drugačija očekivanja od ovih automobila.”

Model Audi Q2 odnio je pobjedu u kategoriji “kompaktni SUV”. Rupert Stadler: “Ova pobjeda pokazuje da je Audi Q2 uhvatio duh vremena. Kombinuje robustan SUV izgled i agilno upravljanje s veličinom koja odgovara gradskoj vožnji kao i superiornoj funkcionalnosti. Model Q2 jasno signalizira da je proširenje Q porodice dobitna komponenta naše strategije rasta. S atraktivnom početnom cijenom Audi privlači nove klijente.”

Audi Q2

Novi Audi A5 Coupé odnio je pobjedu u segmentu “sportski automobil”. Nagradu je primio Dietmar Voggenreiter, član upravnog odbora zadužen za prodaju i marketing kompanije AUDI AG, i pri tome rekao: “Novi Audi A5 Coupé je Audijev Gran Turismo model – savršena simbioza dinamičnog sportskog automobila i elegantnog coupea. Prvi A5 Coupé predstavljao je prekretnicu u razvoju marke Audi. Nagrada Zlatni volan pokazuje da novi A5, sa svojim tehnološki naprednim detaljima i superiornom efikasnošću u svakodnevnoj vožnji, također postavlja nove standarde.”

Kategorije: Vijesti