Jubilej i uspjeh Dacije nagrađeni novom limitiranom serijom LIFE PLUS

Dacia Dokker Stepway (1)

Jubilej i uspjeh Dacije nagrađeni novom limitiranom serijom LIFE PLUS

Kako bi proslavila svoj decenijski jubilej na tržištu i ujedno uspjeh u Europi, Dacia je započela s prodajom limitirane serije LIFE PLUS za sve standardne putničke modele iz Dacijine ponude, dostupne u mreži Dacia koncesionara u Bosni Hercegovini.

Limitirana serija LIFE PLUS predstavlja novu liniju Dacia vozila sa specifičnim vanjskim bojama, personalizovanim enterijerom, te u svojoj osnovi istaknutijim paketom opreme, koji se hijerahijski nadovezuje na već bogatu razinu Laureate. Uz doplatu od 331 KM za modele Sandero, Logan i Logan MCV, dizajn serije LIFE PLUS dodatno je obogaćen s nekoliko vrijednih dodataka, koji nisu dostupni na drugim, posebno na nižim razinama opreme.

Naime, ovaj trio plijeni pažnju sa 15-inčnim aluminijskim felgama Empreinte, završna obrada ručki na vratima i branicima je u boji karoserije, dok su kućišta elektropodesivih vanjskih retrovizora u metalik tamnosivoj boji. No, tu nije kraj. Sandero, Logan i Logan MCV u LIFE PLUS ediciji donose i svježiji enterijer, koji oživljavaju nijanse tamnoplave boje na presvlakama sjedišta i na sigurnosnim pojasevima, te kroz elegantnije dodatke sivih ukrasnih šavova na sjedištima.

Prefinjeni izgled limitirane serije prati i nekoliko zanimljivih običnih i metalik boja karoserije, od kojih je najupečatljivija plava Cosmos. Serija opreme LIFE PLUS na Sanderu, Loganu i Loganu MCV dostupna je isključivo uz benzinski 1.2 16V (75 KS) i dizelski dCi 75 agregat.

Dizajn serije LIFE PLUS kod modela Duster i Dokker esencijalno zrači istom tematikom, osim što ovaj dvojac modela vozi na broj većim aluminijskim felgama od 16 inča, u dezenu Thema kod Dustera, odnosno Panache kod Dokkera. Vanjsku ekspresiju limitirane serije takođe prati ista završna obrada na branicima, vanjskim ogledalima i u unutrašnjosti kao kod Logana i njegovih derivata, dok se ova dva modela zbog svog karkatera odlikuju i mat hromiranim krovnim nosačima.

Duster LIFE PLUS hijerarhijski je bogatiji za paket LOOK u odnosu na verziju Laureate, a za razliku od svih dostupnih Dacia modela LIFE PLUS kojima je baza Laureate razina opremljenosti, samo Dokker se opremom nadovezuje na paket Ambinace.

Malu razliku između ova dva modela čini ponuda odabranih agregata. Duster LIFE PLUS je uparen sa 1.6-litrenim atmosferskim benzincima od 105 KS s&s i jačim dizelskim izvedbama dCi 110 takođe sa stop&start sistemom, a kupcima kod izbora pogona su ponuđene i 4×4 verzije. Dokker LIFE PLUS dolazi sa downsize turbobenzincem TCe 115 i štedljivom dizelskom izvedbom dCi 90.

Svim modelima iz LIFE PLUS serije pored izuzetno bogate serijske opreme dostupan je i katalog opcijskih dodataka, koji dodatno mogu podići vrijednost odabranog vozila i učiniti ga specifičnijim i praktičnijim za svakodnevnu upotrebu. Ti dodaci mogu biti: multimedijalni uređaj sa navigacijom MEDIA NAV, senzori za parkiranje, tempomat i limitator brzine ili čak kožne presvake.

Iako je u pitanju limitirana serija, ponuda Dacia vozila unatoč tome i dalje ostaje čvrsto vjerna svojoj filozofiji jednostavnosti i velikodušnosti.

Kategorije: Vijesti