Aston Martin nudit će klasične benzinske i električne modele

Aston Martin EV

Aston Martin nudit će klasične benzinske i električne modele

Aston Martin odlučio je da u budućnosti ponudi električne modele, ali to ne znači da će se odreći modela sa klasičnim benzinskom motorom. Naprotiv, svojim kupcima ponudit će da odaberu kakav pogon žele na svom automobilu.

Aston Martin Rapide predstavljen je 2019. godine kao prvi električni model ove marke. Ipak, elektrifikacija u Aston Martinu nije uhvatila puni zamah. Neće biti razvoja postojećih standardnih modela koji bi bili pretvoreni u električne modele, već se rade potpuno novi električni modeli.

Takva odluka daje mogućnost britanskom proizvođaču da jasno podijeli klasične i električne modele. Električni noviteti trebali bi na tržište stići 2025. godine, a proizvodnja će se odvijati u Gaydonu u Engleskoj.

Električni sportski automobil iz Aston Martina mogao bi biti konstruisan na aluminijskoj platformi koju koriste njihovi aktuelni modeli. Ova platforma već je predviđena za ugradnju električnog pogona što će svakako olakšati razvoj električnih modela.

Očekuje se da će Aston Martin usko sarađivati sa Mercedes-Benzom prilikom razvoja električnih modela, a Njemačka kompanija je i suvlasnik Aston Martina u visini od 20%.

Prvi električni model iz Aston Martina trebao bi stići do 2025. godine i to će biti električni SUV.

Kategorije: Vijesti