Audi E-Tron GT: Model budućnosti stiže za dvije godine

Audi E-Tron GT: Model budućnosti stiže za dvije godine

Audi je na velikoj godišnjoj konferenciji najavio dolazak prvog električnog četverovratnog luksuznog kupea. Novi električni model trebao bi stići već 2020. godine.

Audi E-Tron GT nastao je u Audi Sport odjelu i bit će član porodice električnih automobila koju bi do 2025. godine trebalo činiti 20 modela. Audi E-Tron GT pridružuje se već prikazanom i predstavljenom modelu E-tron SUV modelu koji je premijeru imao na ovogodišnjem ženevskom sajmu automobila.

Rupert Stadler izvršni direktor Audija posebno je istaknuo električnu mobilnost kao budućnost Audija. “Mi interpretiramo sportski duh sa svojim modelom E-Tron GT – upravo je to način na kojeg ćemo naš Audi Sport voditi u budućnost”, rekao je Stadler.

Model E-Tron SUV stiže krajem ove godine i predviđa se cijena od oko 80.000 eura bez poreza. Bit će kompatibilan sa punjačima od 150 kW što znači da je za duže vožnje spreman već nakon pola sata punjenja.

Električni Audi modeli činit će Audijevu ponudu već 2025. godine, a potvrđeno je kako zajednički razvoj sa Porscheom štedi doslovno stotine hiljada eura.

Kategorije: Vijesti