Peugeot rast od 24%

Peugeot ostvario rast od 24% sa dostavnim programom

Bipper

Peugeot u BiH je u 2012. godini ostvario rast od 24 % u odnosu na prethodnu godinu u segmentu dostavnih vozila. Iako je tržište dostavnog programa u BiH palo ukupno za 7 %, mnogi privrednici su Peugeot prepoznali kao pravog partnera za unaprjeđenje svog voznog parka i poslovanja.

“U odnosu na 2011. godinu ostvarili smo znatno bolji rezultat sa dostavnim vozilima i u ovoj godini se približili cifri od 120 isporučenih vozila. Na ovaj rezultat smo naročito ponosni jer smo svjesni da je ekonomska situacija u Bosni i Hercegovini izuzetno teška i da se kompanije svakodnevno susreću sa mnogim izazovima. Broj isporučenih vozila nam ujedno potvrđuje da je Peugeot prepoznat i u ovom segmentu kao kvalitetan i pouzdan partner i pravi izbor u vremenima kada se privrednici teško odlučuju za nove investicije”, istakao je Denis Mašić, direktor marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

Najprodavaniji model iz ovog segmenta je Peugeot Boxer. Do kraja jedanaestog mjeseca isporučene su 44 jedinice ovog modela.

Boxer je i na drugim tržištima ostvario zapažene rezultate, te su ga čitaoci njemačkog stručnog magazina „Autoflotte“ proglasili najboljim uvezenim dostavnim vozilom.

Pored Boxer-a i drugi modeli Peugeot dostavnih vozila nagrađivani su mnogobrojnim priznanjima. Već prije je Peugeot Bipper proglašen za najbolje dostavno vozilo u Bugarskoj i Njemačkoj.

Peugeot Boxer

Kategorije: Vijesti