Audi Q5 osvojio je Zlatni volan za 2017. godinu u kategoriji “Veliki SUV”.

Audi Q5 osvojio je Zlatni volan za 2017. godinu u kategoriji “Veliki SUV”.

Prije izbora, čitaoci njemačkog auto magazina Auto Bild, njegovih 20 evropskih sestrinskih izdanja i njemačkog lista Bild am Sonntag utvrdili su nominacije novih automobila predstavljenih 2017. godine.

Međunarodni panel stručnjaka krunisao je pobjednika iz ovih nominacija. Peter Mertens, član odbora za tehnički razvoj AUDI AG, preuzeo je nagradu za Audi Q5 u utorak uveče u Berlinu.

Na ovogodišnjem takmičenju “Zlatni volan” učestvovalo je ukupno 42 modela u pet kategorija. Nakon istraživanja čitalaca u Evropi, 20 automobila je je ušlo u uži krug a ocjenjivali su ih stručnjaci: vozači trka, inženjeri, dizajneri, stručnjaci za umrežavanje, aktivni vozači, kritičari i na kraju glavni urednici svih evropskih srodnih publikacije Auto Bilda.

Testirali su finaliste i odlučili koji će pobijediti i osvojiti prestižan trofej. Audi Q5 pobijedio je u konkurenciji “Veliki SUV” pored sedam drugih konkurenata.

“Ekspertiza i zaključci koje zastupa panel žirija, kao i predstavnici širom Evrope, čine ovu nagradu tako poželjnom u auto industriji. Zlatni volan 2017. godine za novi Audi Q5 pokazuje da smo proizveli vrijednog nasljednika uspješne prve generacije ovog modela SUV modela. Ponosni smo na ovu nagradu”, rekao je Peter Mertens na ceremoniji dodjele nagrada u Axel-Springer-Haus u Berlinu.

Novi Audi Q5 je predstavljen početkom godine. Druga generacija najprodavanijeg Audi modela uspostavila je nekoliko novih standarda u B segmentu premium SUV vozila. Najbolji vučni koeficijent u konkurenciji, konzistentan lagani dizajn i moderni motori osiguravaju visoku efikasnost, kao i novi quattro sistem sa ultra tehnologijom. Pored toga, novi Audi Q5 nudi širok spektar novih sistema za pomoć vozaču, savremeni infotainment i umrežavanje, kao i vazdušno oslanjanje sa kontrolom suspenzije.

Kategorije: Vijesti