Auto Express nagradio Peugeot 208

Auto Express nagradio Peugeot 208

Sedmični magazin “Auto Express” iz Velike Britanije dodijelio je prvu nagradu za Peugeot 208 u kategoriji “Supermini”. Vozila iz ove kategorije obuhvataju preko 30% automobila u Britaniji.

Magazin “Auto Express” svake godine dodjeljuje svoju prestižnu nagradu vozilima koja su dostupna na tržištu Velike Britanije, a o najboljima odlučuje uredništvo magazina uzimajući u obzir obilne statičke i dinamičke parametre. RCZ je drugi dobitnik iz Peugeot porodice i treću godinu za redom dobija nagradu u kategoriji “Coupe”.

“Peugeot se sa 208-icom ponovno vratio na vrh u segmentu malih automobila. 208 posjeduje stil, kvalitet, komfor i opremu a ujedno je i odličan u vožnji”, rekao je Steve Fowler, glavni urednik magazina. Čak i prije lansiranja na tržište u Velikoj Britaniji, koje je bilo 26.06., primljeno je više od 3.500 narudžbi za ovaj model.

Druga prestižna nagrada koja je dodijeljena 208-ici od žirija međunarodnih automobilskih novinara u Njemačkoj je “Inovacija godine” za multimedijalni 7“ touch screen.

Kategorije: Vijesti