Volkswagen učetverostručio prodaju električnih automobila

Volkswagen Wolfsburg logo

Volkswagen učetverostručio prodaju električnih automobila

Volkswagen je u protekloj godini učetverostručio prodaju električnih automobila čime je postao evropski tržišni lider električnih automobila.

Protekla 2020. godina za sve proizvođače automobila bila je turbulentna i teška. Ipak za Volkswagen u segmentu prodaje električnih automobila nije postoje i dobre vijesti. Naime, VW je u 2020. godini na tržišt lansirao dva poptuno nova električna modela, ID.3 i ID.4.

U toku prošle godine isporučio je 315.400 jedinica – što je učinilo VW jasnim tržišnim liderom na području zapadne Evrope (zaobilazeći oko četvrtinu tržišta). Nadalje, nije samo Volkswagen bio elektrificiran u grupi, već su tim putem krenuli Audi Škoda i Cupra.

“Volkswagen nastavlja unapređivati ​​transformaciju industrije. Godine 2015. započeli smo najveću i najopsežniju električnu ofanzivu u industriji. Značajnim premašivanjem ciljeva za CO2 pokazali smo da je marka na dobrom putu. U 2021. godini nastavit ćemo ubrzati transformaciju prema električnoj mobilnosti s novim modelima ”, rekao je Herbert Diess izvršni direktor Volkswagen grupacije.

Kategorije: Vijesti