Novi Audi A6 stiže sa trećim nivoom autonomije

Novi Audi A6 stiže sa trećim nivoom autonomije

Audi će u narednoj 2018. godini nastaviti modelsku ofanzivu pa tako već u proljeće očekuje se dolazak novog modela A6.

Novi Audi A6 najvjerojatnije bit će predstavljen na sajmu automobila u Ženevi koji se tradicionalno održava u mjesecu Martu. Novi A6 trebao bi imati treći nivo autonomije te će moći samostalno da upravlja velikim dijelom procesa vožnje. I pored velikog tehnološkog napretka, vozač će morati biti spreman da da preuzme kontrolu u svakom trenutku.

Napredna tehnologija autonomne vožnje mogla bi ovom modelu dati prednost u odnosu na konkurente kao što su Mercedes-Benz E klasa i BMW Serije 5. Novi Audi A6 bi mogao bi dobiti i tehnologiju daljinskog parkiranja, koja je premijerno predstavljena sa novim modelom A8, Ona korisnicima dozvoljava da parkiraju automobil daljinski i kada nema nikog u njemu.

Kada je riječ o vizuelnom identitetu, očekuje se da će novi A6 nastaviti dizajnerski pravac koji je započeo novi A8 i A7.

Kupci će imati prilike da biraju između nekoliko izvedbi motora uključujući četverocilindarski sa zapreminom od dvije litre. Tu će biti svakako i dobro poznati trolitarski V6 motori kao i V8 motori sa zapreminom od četiri litre. Očekuje se da će novi Audi A6 kasnije biti dostupan i sa plug-in hibridnim pogonom.

U 2019. godini Audi bi mogao predstaviti i sportsku izvedbu sa oznakom S6 koja bi trebala imati više od 450 KS, a ekstremna sportska izvedba RS6 vjerovatno neće biti predstavljena prije 2020. godine.

Kategorije: Vijesti