„Auto Trophy“ za Audi

Tri „Auto Trophy“- nagrade za Audi

U izboru „Auto Trophy 2012“ Audijevi modeli su konkurente ostavili daleko iza sebe: 100.000 čitatelja „Autozeitunga“ izabralo je A1, A6 i Q5 za pobjednike u svojoj klasi.

Poželjne „Auto Trophy“ nagrade ove godine su dodijeljene po 25. put. Svečana dodjela nagrada, upriličena za 250 VIP zvanica, odigrala se u Meilenwerkovoj remizi u Düsseldorfu, koja danas predstavlja veliku turističku atrakciju.

Čak 100.000 čitatelja časopisa „Autozeitung“ glasalo je za 400 modela u 29 kategorija; u klasi malih vozila A1 je uspio prikupiti  najviše glasova – 36,4 posto. Ovaj uspješni Audijev model od ove godine je dostupan i kao Sportback s pet vrata.
U višoj srednjoj klasi je Audi A6 bio nepobjediv (18,5 posto); A6, kao limuzina ili Avant, u ponudi je s  brojnim varijantama motora i mjenjača. „Ponosni smo na A6 i njegovu nenadmašnu tehničku kompetenciju – , sjetimo se samo njegovih sistema za pomoć u vožnji i multimedijalnih sistema “, rekao je Wolfgang Dürheimer, član Upravnog odbora AUDI AG-a zadužen za razvoj.

Sportski SUV Audi Q5 (16,2 posto), raspoloživ također i kao hibrid, upotpunio je Audijevu trostruku pobjedu u kategoriji terenskih vozila iznad 30.000 eura. „Nastavlja se priča o uspjehu Audija Q5. Od 2016. godišnje ćemo proizvoditi do 150.000 primjeraka ovog  High-Perrformance SUVa- u novoj tvornici u Meksiku – naravno, opremljeni uobičajenom Audi kvalitetom“, izjavio je Rupert Stadler, predsjednik Upravnog odbora AUDI AG-a.

Tako je marka s četiri prstena  53 puta osvojila cijenjenu nagradu „Auto Trophy“ u 25-godišnjoj historiji ovog natjecanja.

Kategorije: Vijesti