Citroën će 2023. lansirati novo izdanje serije „My Ami Buggy“

Citroen Buggy II

Citroën će 2023. lansirati novo izdanje serije „My Ami Buggy“

Kao odgovor na uspjeh prve verzije, krajem prvog kvartala 2023. godine počet će prodaja novog ograničenog izdanja od hiljadu vozila „My Ami Buggy“ koje će biti dostupno u više država, među kojima će biti dostupan i model Ami. Ovo je dobra vijest za sve one koji su 21. jula ove godine zakasnili početak prodaje prve takve verzije kada je prvih 50 primjeraka prodano za samo 18 minuta.

Širenje verzija „My Ami Buggy“ na međunarodna tržišta svjedoči o uspjehu električnog vozila Ami koje je svojim konceptnim dizajnom i dostupnošću pokrenulo pravu revoluciju na području lokalne mobilnosti. Od početka prodaje krajem 2020. godine do danas prodano je već više od 30.000 električnih vozila Ami u devet zemalja.

Širenje modela Ami na nova tržišta nastavit će se u 2023. godini, a dolazi i u Sloveniju.

Najnovija verzija „My Ami Buggy“ bit će veoma slična prvom izdanju uz nekoliko iznenađenja koja će biti detaljnije predstavljena prije proljeća. Njegov izgled će ovog puta biti trendovski i poziva vas na igru u urbanoj džungli i drugačiji život na otvorenom, posebnom uz more. Ukus mora je već obilježio historiju serijskog modela Ami.

Da podsjetimo, učestvovao je u projektu energetske transformacije otoka Chalki na grčkoj obali, gdje ga za svoje potrebe voze policija i obalna straža. Na sličan način se je sedam vozila Ami pridružilo voznom parku policijskog i lučkog tima otoka Maddalena u Italiji, gdje su se odlučili za ekološki prihvatljivu mobilnost.

Korisnici vozila Ami so nadasve raznoliki, od 14 do 94 godina, od tinejdžera koji se tek uče kako da postanu samostalni pa sve do starijih građana koji su u njemu prepoznali jednostavno, sigurno i udobno prijevozno sredstvo za kraća putovanja. Svojim simpatičnim izgledom Ami je uspio da prodre u gradsko, izvan gradsko pa čak i regionalno područje. Zbog svoje praktične prirode ispunjava brojne potrebe, bilo u verziji s dva sjedala ili u izvedbi „My Ami Cargo“ za poslovnu upotrebu. Tako je, na primjer, Amija odabrao hotel Bladen koji se nalazi u italijanskom gradu Sappada kako bi svojim klijentima ponudio novo iskustvo mobilnosti bez ikakve buke i s odnosom punim poštovanja prema životnoj sredini u središtu slikovitih Dolomita. U Francuskoj je zajednica općina Somme et Sud-Ouest (CC2SO) uključila u svoju flotu trinaest vozila Ami, koja se koriste od strane osoblja za njegu starijih kod kuće. U Belgiji je poduzeće AGO Jobs & HR počelo koristiti Ami kao moderno i održivo zeleno rješenje za mobilnost koje je u ponudi za radnike bez vozačke dozvole.

Kategorije: Vijesti