Citroën ë-Berlingo idealan je partner za sve ljubitelje aktivnog života

Citroen e-Berlingo

Citroën ë-Berlingo idealan je partner za sve ljubitelje aktivnog života

Citroën ë-Berlingo je funkcionalno i svestrano vozilo koje omogućava uživanje u svim aktivnostima uz dodatne pogodnosti koje donosi električni motor. Elektrifikacija modela Berlingo pruža ugodnu i tihu vožnju zahvaljujući električnom motoru s dometom do 280 km u WLTP ciklus.

Dobro poznate kvalitete vozila Berlingo ni na koji način nisu dovedene u pitanje, što znači da se prilagođava individualnim potrebama kupaca svojom prostranošću, prilagodljivošću i praktičnošću. ë-Berlingo dostupan je u dvije duljine te se u njega može smjestiti do sedam osoba. Sve su tipične karakteristike zadržane: prostrana unutrašnjost, tri zasebna stražnja sjedala, višenamjenski krov Modutop® i stražnje staklo koje se može otvoriti.

Vožnja je jednostavna zahvaljujući lako čitljivom novom digitalnom ekranu od 10” visoke rezolucije na kojem se prikazuju sve korisne informacije za vozača i putnike.

Elektrifikacija modela Berlingo dolazi kao odgovor na dva izazova: ponuditi dovoljan domet i ne dovoditi u pitanje praktičnost kako bismo svojim kupcima omogućili da neometano obavljaju sve svoje raznolike aktivnosti. ë-Berlingo u njihov svakodnevni život unosi dodatnu razinu bezbrižnosti mirnom i tihom vožnjom, pruža zadovoljstvo kretanja uz očuvanje kvalitete zraka i smanjuje troškove. To su sve elementi koji predstavljaju snažno izražena očekivanja ove vrste kupaca i koji su strateški važni za ovaj segment vozila čiji je obujam unutrašnjeg prostora ograničen naročito zbog emisije CO2 i potrošnje goriva.  Ponosni smo što je Berlingo, začetnik segmenta vozila za slobodno vrijeme, među prvima ponudio ovu alternativu”, Laurence Hansen, direktorica zadužena za strategiju i razvoj proizvoda marke CITROËN

Električni motor upravlja pogonom u skladu s odabranim načinom vožnje i uslovima vožnje. Snaga od 136 KS i 260 Nm okretnog momenta, omogućava mu postizanje maksimalne brzine od 135 km/h bez obzira na odabrani način rada. Željeni način rada odabire se putem komande za odabir koja je povezana s okretnim gumbom ë-Toggle:

Normal – 80 kW / 210 Nm : nudi najbolji omjer između dometa i dinamičkih voznih svojstava

Eco – 60 kW / 180 Nm : optimizira potrošnju energije prilagođavajući rad sustava grijanja i klimatizacije bez njihovog isključivanja i ograničavanjem okretnog momenta i snage motora

Power – 100 kW / 260 Nm : omogućuje vozilu bolje performanse za veći užitak i pod maksimalnim opterećenjem.

Ovisno o načinu vožnje, litij-ionska baterija kapaciteta 50 kWh ugrađena u ë-Berlingo omogućuje vam da prijeđete i do 280 km. ë-Berlingo ujedinjuje najbolje aspekte električne tehnologije i u objema svojim izvedbama ima identičan pogonski sklop i bateriju.

Kategorije: Vijesti