Kia Ceed finalista izbora za Evropski auto 2019. godine

Kia Ceed finalista izbora za Evropski auto 2019. godine

Mediji postavili Ceeda rame uz rame s najboljim novim modelima u zadnjih 12 mjeseci.

Kijin novi porodični hatchback Ceed plasirao se u najuži izbor za prestižno priznanje Evropski auto 2019. godine. Po mišljenju evropskih medija novi Ceed spada među 7 najboljih novih modela vozila, koji su lansirani u zadnjih 12 mjeseci.

Glavni aduti: prefinjenost, savremen dizajn, vozna svojstva i napredne tehnologije

Novi model, koji je u većem dijelu Evrope u prodaji od ljeta, temelji se na istim ključnim adutima s kojima se proslavio već na samom početku. Njegov zreo i sportski izgled združen je s naprednim novim tehnologijama, koje ga čine još udobnijim, praktičnijim i sigurnijim. Ceedova ponuda novih turbo motora te ovjes i upravljivost prilagođeni evropskim vozačima razlog su da je novi model još zabavniji i prijatniji u vožnji u odnosu na prethodnika, a za kvalitet svakog primjerka Ceeda jamči Kijina jedinstvena 7-godišnja fabrička garancija.

Druga nominacija Ceeda za auto godine i Kijin treći plasman u finale

To je već drugi put da je Ceed ušao u finale izbora za Evropski auto godine – prva generacija modela se u finalni izbor plasirala 2008. Ujedno je to i druga godina zaredom da se Kia našla u najužem izboru, jer je prošlogodišnji finalista bio gran turismo Kia Stinger.

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, o ulasku u finale rekao je: “Ceed je u Evropi u prodaji više od desetljeća i predstavlja temelj Kijinog rasta na Starom kontinentu. Nova generacija je dizajnirana i napravljena isključivo za evropske kupce te se, kao i prethodnici, proizvodi u Slovačkoj. To je evropski auto u svakom smislu, a rastući broj kupaca potvrđuje njegovu nenadmašivu kombinaciju vrhunskog kvaliteta, prelijepog dizajna i naprednih tehnologija.”

Od početka proizvodnje krajem 2006. godine su u fabrici u slovačkom gradu Žilina proizveli više od 1,3 miliona primjeraka modela Ceed. Novi model je trenutno raspoloživ u dvije izvedbe: kao 5-vratni hatchback Ceed i karavanski Ceed Sportswagon.

Prodaja novega ProCeeda i Ceeda GT počinje početkom iduće godine

Ceedova porodica će se početkom 2019. povećati dolaskom novog sportskog hatchbacka Ceed GT i novog ProCeeda – 5-vratne izvedbe shooting brake, koji oduševljava očaravajućim dizajnom kao i prostranošću i praktičnošću karavana. Proizvodnja ProCeeda,  premijerno predstavljenog na ovogodišnjem salonu automobila u Parizu, već je počela, a kod nas ga očekujemo početkom iduće godine. ProCeed, najelegantniji član porodice Ceed, biće ekskluzivno raspoloživ samo u izvedbama GT i GT Line.

Kategorije: Vijesti